מתכון לפאי לימון עם מרנג
בצק פריך עם קרם לימוני חמצמץ ומתקתק ומעל מרנג איטלקי צבוע בברנר... אחת העוגות האהובות עלי ...או יותר נכון "עוד אחת" :)
חומרים לפאי בקוטר 24 ס"מ
לבצק:
110 ג חמאה
80 ג אבקת סוכר
20 ג שקדים טחונים
ביצה1
קורט מלח
200 ג קמח
לקרם לימון:
140 ג מיץ לימון (יצא לי 4 לימונים יפים ) תלוי בלימונים
160 ג סוכר
4 ביצים
כפית וחצי אבקת ג'לטין מומס ב30 מ"ל מים קרים
80 ג חמאה
למרנג:
שני חלבונים
40 ג מים
125 ג סוכר
אופן ההכנה:
לבצק:
1-להקציף עם וו הגיטרה חמאה וסוכר (קרמאג,)
2-להכניס ביצה ומלח ,להמשיך להקציף.
3-להכניס את הקמח ולערבב רק עד לקבלת בצק.
* ככל שמערבבים לאחר הוספת הקמח הבצק יהפוך להיות קשה יותר ופחות פריך.
4-לרדד לעיגול,להניח על תבנית הפאי ולאפות 30 דקות בחום של 170 מעלות.
לקרם לימון:
1-בקערה קטנה לערבב את אבקת הג'לטין עם המים-להניח בצד עד להמסה.
2-לסחוט את הלימונים ולהכניס את המיץ לסיר יחד עם הסוכר -לחמם על אש בינונית.
3-בקערה נפרדת להקציף את הביצים.
4-כשמיץ הלימון מתחיל לבעבע ,מורידים מהאש ושופכים על הביצים תוך כדי ערבוב (שהביצים לא יתבשלו במקום !)
5-להחזיר את הכל לסיר ולהתחיל לבשל תוך כדי ערבוב תמידי.
6-מכניסים את הג'לטין לכמה שניות למיקרו להמיס אותו.
7-בבעבוע הראשון עוצרים את הבישול ומוסיפים את החמאה ואת הג'לטין המומס .
8-מערבבים את הקרם עד שהחמאה נמסה לגמרי.
9-מיד לשפוך את הקרם על תחתית הבצק האפוי ולהכניס למקרר.
למרנג האיטלקי:
1-להרתיח מים וסוכר בסיר קטן .כשהסירוף מגיע ל114 מעלות (משתמשים במד חום לבישול) מתחילים להקציף את החלבונים.
2-כשהסירוף מגיע ל 121 מעלות ,מורידים מהאש ושופכים בעדינות על החלבונים תוך כדי הקצפה.
3-מקציפים עד שהמרג יציב ,מבריק ושהוא מתקרר.
4-מזלפים את המרנג על פני הטארט ושורפים אותו על ידי ברנר (או לחליפין מכניסים את הטארט כחצי דקה מתחת לגריל התנור)
תהנו :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה