קרם קרמל.
קינוח נוסף בסדרת הקינוחים הבסיסיים של השולחן הצרפתי :)
דומה מאוד לקרם ברולה אך ללא שמנת מתוקה.
אז הנה המתכון שאני אוהבת, פשוט קל וטעים (אני בטוחה שיש גרסאות שונות למתכון אבל זה, כמו שאמרתי ...יוצא טעים ופשוט:)
החומרים ל8 מנות:
לקרמל:
250 ג סוכר
לקרם:
6 ביצים
4 חלמונים
200 ג סוכר
חצי כפית משחת וניל
1 ליטר חלב
אופן ההכנה:
לקרמל:
1-ממיסים בסיר על אש בינונית חצי מכמות הסוכר עד שנמס לגמרי.
2-מוסיפים את החצי השני של הסוכר וממשיכים לערבב עד שכל הסוכר נמס ומקבלים קרמל חום בהיר. מכבים את האש ומשאירים את הקרמל להתבשל בחום של עצמו עוד כמה דקות.
3-מרפדים את תחתית הקעריות בשכבה יפה של קרמל ומניחים בצד להתקרר.
לקרם:
1-מערבבים את הביצים ואת החלמונים בקערה (לא להקציף אלה רק לערבב)
2-מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב.
3-מוסיפים את הוניל ואת החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב.
4-ממלאים את הקעריות בתערובת החלב ומכניסים לתנור לשעה בחום של 160 מעלות ומוסיפים מים למגש התנור (בגובה של כ-ס"מ 1)
5-מקררים לגמרי, עם סכין קטנה עוברים סביב הקרם והופכים על צלחת הגשה .
Bon appetit!
אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו
מתכונים דומים:
קרם ברולה
קרם פטיסייר
מתכונים לעוגות
קינוח נוסף בסדרת הקינוחים הבסיסיים של השולחן הצרפתי :)
דומה מאוד לקרם ברולה אך ללא שמנת מתוקה.
אז הנה המתכון שאני אוהבת, פשוט קל וטעים (אני בטוחה שיש גרסאות שונות למתכון אבל זה, כמו שאמרתי ...יוצא טעים ופשוט:)
החומרים ל8 מנות:
לקרמל:
250 ג סוכר
לקרם:
6 ביצים
4 חלמונים
200 ג סוכר
חצי כפית משחת וניל
1 ליטר חלב
אופן ההכנה:
לקרמל:
1-ממיסים בסיר על אש בינונית חצי מכמות הסוכר עד שנמס לגמרי.
2-מוסיפים את החצי השני של הסוכר וממשיכים לערבב עד שכל הסוכר נמס ומקבלים קרמל חום בהיר. מכבים את האש ומשאירים את הקרמל להתבשל בחום של עצמו עוד כמה דקות.
3-מרפדים את תחתית הקעריות בשכבה יפה של קרמל ומניחים בצד להתקרר.
לקרם:
1-מערבבים את הביצים ואת החלמונים בקערה (לא להקציף אלה רק לערבב)
2-מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב.
3-מוסיפים את הוניל ואת החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב.
4-ממלאים את הקעריות בתערובת החלב ומכניסים לתנור לשעה בחום של 160 מעלות ומוסיפים מים למגש התנור (בגובה של כ-ס"מ 1)
5-מקררים לגמרי, עם סכין קטנה עוברים סביב הקרם והופכים על צלחת הגשה .
הקרמל בקעריות |
ביצים,חלמונים וסוכר |
הקעריות בבאן מרי |
אחרי אפייה |
קרם קרמל |
אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו
מתכונים דומים:
קרם ברולה
קרם פטיסייר
מתכונים לעוגות
נפלא אהבתי
השבמחקכמה מנות יוצא
היי רחל,
השבמחקיוצא 8 מנות :)
בהצלחה!
שלום
השבמחקרציתי לדעת האם ניתן לעשות זאת בתבנית שקעים מסיליקון?
תודה, נטלי
נטלי שלום,
השבמחקלפי דעתי זה קצת בעייתי כי יהיה לך מאוד קשה לחלץ את הקרם אחרי האפיה...