טארטלט שוקולד קפה
את הטארטלטים האלה הכנתי כי חיפשתי תירוץ לצלם את הצלחת החדשה שקניתי, וחשבתי שעדיף יהיה לשים עליו משהו טעים :)
אז ככה ,הצלחת הכחולה/חומה שרואים בתמונה נרכשה בשבוע שעבר בעמותת "אנוש" העמותה הישראלית לבריאות הנפש.
אולי שמעתם על המקום...בכל אופן לפני אתמול (03.01.2011) לא היה מושג על קיומו של המקום הזה. הכרתי אותו דרך קבוצת הבנות שהכרתי פה ברשת , בלוגריות בישול ואפיה בזמנן הפנוי, חובבות אוכל טעים ובכלל נשים נהדרות עם לב הכי גדול בעולם.
אירגנו מפגש עם כל הבנות בסניף "אנוש" ברמת השרון ,וכמובן מטרת המפגש הייתה "מה אנחנו יכולות לתרום להם לאנשים שם". כל אחת הרימה את הכפפה והביאה אחד מהמטעמים שלה לארוחת צהריים משותפת עם המתמודדים (ה"מתמודדים" הם אנשים פגועי נפש שבאים למקום ומקבלים עזרה ותמיכה )
תאמינו לי, יש לאנשים האלה כל כך הרבה לתרום...אני מרגישה שהם תרמו לי ולא אני להם!
אחד הדברים הנפלאים שעושים המתמודדים בעמותה זה ייצור של כלים מדהימים מקרמיקה, צלחות, מגשים,קערות,קעריות ומה לא :) הכל בעבודת יד כמובן. בסוף הארוחה הטעימה עשינו סיבוב במפעל הקטן הזה וקנינו כמה כלים יפים...ואת הצלחת הכחולה הזאת קניתי שם.
אז אם אתם באיזור רמת השרון שווה להיכנס לשם ולהתרשם מהכלים..ואם אהבתם אז כמובן תוכלו גם לקנות.
עד אז קבלו מתכון לטארטלט שוקולד קפה שמונחות על הצלחת :)
החומרים של הבצק הם לכ60 תחתיות קטנות. במתכון הזה אנחנו נשתמש בחצי מכמות הבצק ואפשר להקפיא את השאר.
לבצק:
150 ג קמח
קורט אבקת אפיה
75 ג סוכר
75 ג חמאה רכה
1 ביצה
לגנאש שוקולד קפה:
200 ג שוקולד מריר איכותי
200 מ"ל שמנת מתוקה
כפית נסקפה
30ג חמאה
מה עוד צריך?
חותכן עגול
תבנית לטרטלטים
אופן ההכנה:
לבצק:
1-מערבבים קמח,סוכר,מלח,אבקת אפיה וחמאה לתערובת פירורית בקערת המערבל.
2-מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק (לא לעבד יותר מדיי כדי לשמור על הפריכות)
3-שומרים בקירור (אפשר להקפיא חלק או לאפות את הכל ואז לשמור חלק מהתחתיות במקפיא)
4-בעזרת חותכן עגול או כוס קטנה יוצרים עיגולי בצק ואופים אותם בתבנית המיועדת לטרטלטים כ10 דקות ב180 מעלות חום.
לגנאש השוקולד:
1-מחממים בסיר קטן את השמנת ומוסיפים את הנס קפה.
2-שוברים את השוקולד לקוביות בקערה ושופכים עליו חצי מכמות השמנת החמה.נותנים לשמנת לחמם ולהמיס את השוקולד תוך כדי ערבוב עדין.
3-מוסיפים את יתרת השמנת ומערבבים.
4-מוסיפים את החמאה חתוכה וממשיכים לערבב בעדינות עד למרקם חלק לגמרי.
הרכבה:
1-ממלאים את התחתיות בצק שהתקררו בגנאש השוקולד כל עוד הגנאש חמים ונוזלי מספיק ומכניסים למקרר.
2-מה שנותר מהגנאש משאירים בחוץ להתקרר.
3-כשהטארטלטים התקשו במקרר ,מזלפים עם סנטר משונן את הגנאש הנותר במרכז של כל טארטלט (לא חובה אבל מוסיף המון!)
טארטלט שוקולד
אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו
עוד מתכונים נוספים עם שוקולד:
ביסקוטי שוקולד
מקרון שוקולד
עוגת שמרים שוקולד
עוגת מוס שוקולד
טארט שוקולד
רולדת שוקולד
את הטארטלטים האלה הכנתי כי חיפשתי תירוץ לצלם את הצלחת החדשה שקניתי, וחשבתי שעדיף יהיה לשים עליו משהו טעים :)
אז ככה ,הצלחת הכחולה/חומה שרואים בתמונה נרכשה בשבוע שעבר בעמותת "אנוש" העמותה הישראלית לבריאות הנפש.
אולי שמעתם על המקום...בכל אופן לפני אתמול (03.01.2011) לא היה מושג על קיומו של המקום הזה. הכרתי אותו דרך קבוצת הבנות שהכרתי פה ברשת , בלוגריות בישול ואפיה בזמנן הפנוי, חובבות אוכל טעים ובכלל נשים נהדרות עם לב הכי גדול בעולם.
אירגנו מפגש עם כל הבנות בסניף "אנוש" ברמת השרון ,וכמובן מטרת המפגש הייתה "מה אנחנו יכולות לתרום להם לאנשים שם". כל אחת הרימה את הכפפה והביאה אחד מהמטעמים שלה לארוחת צהריים משותפת עם המתמודדים (ה"מתמודדים" הם אנשים פגועי נפש שבאים למקום ומקבלים עזרה ותמיכה )
תאמינו לי, יש לאנשים האלה כל כך הרבה לתרום...אני מרגישה שהם תרמו לי ולא אני להם!
אחד הדברים הנפלאים שעושים המתמודדים בעמותה זה ייצור של כלים מדהימים מקרמיקה, צלחות, מגשים,קערות,קעריות ומה לא :) הכל בעבודת יד כמובן. בסוף הארוחה הטעימה עשינו סיבוב במפעל הקטן הזה וקנינו כמה כלים יפים...ואת הצלחת הכחולה הזאת קניתי שם.
אז אם אתם באיזור רמת השרון שווה להיכנס לשם ולהתרשם מהכלים..ואם אהבתם אז כמובן תוכלו גם לקנות.
עד אז קבלו מתכון לטארטלט שוקולד קפה שמונחות על הצלחת :)
החומרים של הבצק הם לכ60 תחתיות קטנות. במתכון הזה אנחנו נשתמש בחצי מכמות הבצק ואפשר להקפיא את השאר.
לבצק:
150 ג קמח
קורט אבקת אפיה
75 ג סוכר
75 ג חמאה רכה
1 ביצה
לגנאש שוקולד קפה:
200 ג שוקולד מריר איכותי
200 מ"ל שמנת מתוקה
כפית נסקפה
30ג חמאה
מה עוד צריך?
חותכן עגול
תבנית לטרטלטים
אופן ההכנה:
לבצק:
1-מערבבים קמח,סוכר,מלח,אבקת אפיה וחמאה לתערובת פירורית בקערת המערבל.
2-מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק (לא לעבד יותר מדיי כדי לשמור על הפריכות)
3-שומרים בקירור (אפשר להקפיא חלק או לאפות את הכל ואז לשמור חלק מהתחתיות במקפיא)
4-בעזרת חותכן עגול או כוס קטנה יוצרים עיגולי בצק ואופים אותם בתבנית המיועדת לטרטלטים כ10 דקות ב180 מעלות חום.
לגנאש השוקולד:
1-מחממים בסיר קטן את השמנת ומוסיפים את הנס קפה.
2-שוברים את השוקולד לקוביות בקערה ושופכים עליו חצי מכמות השמנת החמה.נותנים לשמנת לחמם ולהמיס את השוקולד תוך כדי ערבוב עדין.
3-מוסיפים את יתרת השמנת ומערבבים.
4-מוסיפים את החמאה חתוכה וממשיכים לערבב בעדינות עד למרקם חלק לגמרי.
הרכבה:
1-ממלאים את התחתיות בצק שהתקררו בגנאש השוקולד כל עוד הגנאש חמים ונוזלי מספיק ומכניסים למקרר.
2-מה שנותר מהגנאש משאירים בחוץ להתקרר.
3-כשהטארטלטים התקשו במקרר ,מזלפים עם סנטר משונן את הגנאש הנותר במרכז של כל טארטלט (לא חובה אבל מוסיף המון!)
טארטלט שוקולד
טארטלט שוקולד |
עוד מתכונים נוספים עם שוקולד:
ביסקוטי שוקולד
מקרון שוקולד
עוגת שמרים שוקולד
עוגת מוס שוקולד
טארט שוקולד
רולדת שוקולד
הי מרים ושבוע טוב
השבמחקשמחתי מאד כשראיתי את המתכון שלך. אני מאד אוהבת טארטלטים הם מאד יפים להגשה ועם שוקולד בפרט.
האם לא צריך לשמן את תבניות הסיליקון בטרם מניחים את עיגולי הבצק? הרעיון עם החותכן גאוני- כי זה מאד יפה קצוות משוננים.
דרך אגב הצלחת מאד יפה. גם הקנקן ומה שבתוכו יצאו נשכרים. תודה רבה לך.
תודה רבה:)
השבמחקהאמת שאין כל כך צורך לשמן את התבניות,החמאה שבבצק עושה את העבודה :)
שבוע טוב!
מ-ה-מ-ם
השבמחקנראה מהמם.
השבמחקכמה זמן לוקח לגנאש להתקשות במקרר?
בוקר טוב,
השבמחקזה מתקרר דיי מהר,משהו כמו חצי שעה בערך :)
יום מקסים!
וווואווו איזה רעיון מדהים של החותכן!!!!
השבמחקאהבתי אנסה את המתכון עוד היום תודה רבה רבה!
תודה על המתכון!
השבמחקשאלה: האם ניתן לעבד את הבצק במיקסר (ידני)או שצריך להשתמש במעבד מזון עם להב?
היי
השבמחקווואאוו שובה את העין, האם ניתן להקפיא את הטארטלט השוקולד עם המילוי? האם בעקבות ההקפאה הבצק אינו מאבד מפריכותו. ברצוני לשלב את הטארטלט עם עוגיות מרוקאיות לחינה. מה דעתך? תודה מראש רותי
,
היי רותי,
מחקסליחה על התשובה המאוחרת קצת...כן ניתן להקפיא את הטרטלטים.אני הייתי ממליצה לך להקפיא את הבסיסי בצק בלבד ואז להפשיר ולהוסיף את המילוי שוקולד.
לפי דעתי ולמרות שהסגנון הוא שונה,כן ניתן לשלב עם עוגיות מרוקאיות!מה שחשוב בסופו של דבר זה שהכל טעים :)
המון מזל טוב!
תודה רבה על המתכון :-) לגבי הבצק, האם לשמור בקירור זמן מסוים? אם כן, כמה זמן?
השבמחקתודה מראש.
כל הכבוד לך על תרומתך ל"אנוש"..יותר ממה שהמתכון מדהים..את מדהימה בזכות המעשה שעשית עבור אנשים אלו-תבורכי..
השבמחקמגישים ישר מהמקרר?
השבמחק