רולדת שוקולד וריבת תות לילדים
היום ,יום לפני החזרה לבית הספר אחרי חופשת חנוכה וכמובן אחרי המון סופגניות, החלטנו לעשות משהו אחר: ורולדות במילויים שונים היה נראה לנו רעיון מצויין.
אז הכנתי עוגת ג'נואז בסיס ומזה יצאו שתי רולדות: רולדה אחת עם ממרח שוקולד ורולדה שניה עם ריבת תות.
אז קדימה!
בהזדמנות זו אציין שהשתמשתי במוצרים שקיבלתי מחברת "שופרסל"- ממרח השוקולד,ריבת תות והקמח הרב תכליתי.
חומרים לעוגה-ג'נואז לשתי רולדות בינוניות:
5ביצים
150 ג סוכר
150 ג קמח
50 ג חמאה מומסת
למילויים:
ריבת תות
ממרח שוקולד + פירורי מקרון שוקולד
אופן ההכנה:
1-מקציפים את 5 הביצים עם הסוכר עד שמקבלים תערובת ממש תפוחה ובהירה.
2-מנפים מעל את הקמח ומקפלים בעדינות.
3-מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לקפל.
4-שופכים את התערובת על שני מגשים מרופדים בנייר אפיה ומשומנים.
5-אופים כרבע שעה בתנור מחומם מראש 170 מעלות.
6-מוציאים מהתנור ,הופכים על השיש ומוציאים את דף נייר האפיה.
לוקחים מגבת מטבח נקייה ומרטיבים אותה ,מניחים אותה על העוגה ומגלגלים כך שהמגבת היא בצד החיצוני (אל דאגה אנחנו לא נאכל את המגבת :) רק רוצים שהעוגה תהיה גמישה ולחה כדי שנגלגל אותה ביתר קלות.
נותנים לעוגה להתקרר (אפשר גם במקרר).
7- מוציאים בעדינות את מלבני הבצק מהמגבת ומורחים אחד בשוקולד ואחד בריבת תות ומגלגלים חזרה.
8-שומרים לפחות שעה בקירור ופורסים.
בתאבון :)
אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו
מתכונים נוספים עם שוקולד:
ביסקוטי שוקולד
מקרון שוקולד
עוגת שמרים שוקולד
עוגת מוס שוקולד
טארט שוקולד
טארטלט שוקולד
טארט תותים
היום ,יום לפני החזרה לבית הספר אחרי חופשת חנוכה וכמובן אחרי המון סופגניות, החלטנו לעשות משהו אחר: ורולדות במילויים שונים היה נראה לנו רעיון מצויין.
אז הכנתי עוגת ג'נואז בסיס ומזה יצאו שתי רולדות: רולדה אחת עם ממרח שוקולד ורולדה שניה עם ריבת תות.
אז קדימה!
בהזדמנות זו אציין שהשתמשתי במוצרים שקיבלתי מחברת "שופרסל"- ממרח השוקולד,ריבת תות והקמח הרב תכליתי.
חומרים לעוגה-ג'נואז לשתי רולדות בינוניות:
5ביצים
150 ג סוכר
150 ג קמח
50 ג חמאה מומסת
למילויים:
ריבת תות
ממרח שוקולד + פירורי מקרון שוקולד
אופן ההכנה:
1-מקציפים את 5 הביצים עם הסוכר עד שמקבלים תערובת ממש תפוחה ובהירה.
2-מנפים מעל את הקמח ומקפלים בעדינות.
3-מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לקפל.
4-שופכים את התערובת על שני מגשים מרופדים בנייר אפיה ומשומנים.
5-אופים כרבע שעה בתנור מחומם מראש 170 מעלות.
6-מוציאים מהתנור ,הופכים על השיש ומוציאים את דף נייר האפיה.
לוקחים מגבת מטבח נקייה ומרטיבים אותה ,מניחים אותה על העוגה ומגלגלים כך שהמגבת היא בצד החיצוני (אל דאגה אנחנו לא נאכל את המגבת :) רק רוצים שהעוגה תהיה גמישה ולחה כדי שנגלגל אותה ביתר קלות.
נותנים לעוגה להתקרר (אפשר גם במקרר).
7- מוציאים בעדינות את מלבני הבצק מהמגבת ומורחים אחד בשוקולד ואחד בריבת תות ומגלגלים חזרה.
8-שומרים לפחות שעה בקירור ופורסים.
ביצים וסוכר |
אחרי הקצפה |
מוספים קמח |
ומוסיפים חמאה |
אחרי אפיה |
רולדת שוקולד ורולדת תות |
אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו
מתכונים נוספים עם שוקולד:
ביסקוטי שוקולד
מקרון שוקולד
עוגת שמרים שוקולד
עוגת מוס שוקולד
טארט שוקולד
טארטלט שוקולד
טארט תותים
יואוו....יאמי!!
השבמחקזה נראה מעולה!
עוגה מאד מוכרת, אבל את פשוט שידרת לה את המראה בצורה מדהימה!!
השבמחקנראה פשוט מ-ע-ו-ל-ה