טארט שוקולד



טארט שוקולד או טארט שוקולד קציפתי

אהלן :)

את ההשראה למתכון הזה לקחתי מהאתר "marmiton" אתר נהדר עם אוסף של מתכונים באמת עצום (בצרפתית)
אתם מכירים את זה שמספיק לקרוא מתכון ולהבין שייצא מזה משהו טוב?
אז זה מה שקרה עם המתכון הזה :) אז נכון שקצת שיניתי אותו ,אבל באמת לא הרבה.
העוגה יוצאת מרשימה וטעימה בלי יותר מדי מאמץ אז למה לא להוסיף אותו פה שגם אתם תתפנקו?

טארט שוקולד


הנה לכם המתכון:

החומרים לתבנית טארט 26


לתחתית הבצק פריך:
150 ג קמח
קורט א.אפיה
75 ג חמאה
75 ג סוכר
ביצה
כף מים (לפי הצורך)


לשכבת השוקולד:
4 חלמונים
2 כפות קורן פלור
70 ג סוכר
1/2 ליטר חלב
150 ג שוקולד מריר

לקציפה:
4 חלבונים
50 ג סוכר
150 מ"ל מהקרם שהכנו לשכבת השוקולד

אופן ההכנה:


לבצק פריך:
1-מכניסים את כל חומרי הבצק חוץ מביצה ומים למערבל ומעבדים לתערובת פירורית.
2-מוסיפים את הביצה ומאחדים (אם יש צורך מוסיפים טיפה מים.
3-מרדדים את הבצק לתבנית טארט ,מחוררים אותו ואופים אפיה עיוורת כ15 שעה ב180 מעלות .

שכבת השוקולד:
1-מרתיחים את החלב.
2-טורפים יחד את 4 החלמונים +קורן פלור+ סוכר.
3-מוסיפים את החלב החם לתערובת החלמונים ומחזירים לאש קטנה לבישול (תוך כדי בחישה) עד שהקרם מסמיך.
4-מורידים מהאש ושומרים בצד כ150 מ"ל מהקרם  (לצורך הציפוי בשכבה העליונה)
5-מוסיפים את השוקולד בקרם הנותר בסיר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
6-שופכים את הקרם שוקולד על תחתית הטארט האפוי ומקררים.

קציפה:
1-מקציפים את ה4 חלבונים עם הסוכר לקצב יצב מאוד.
2-מקפלים לקצף את הקרם ששמרנו בצד.
3-מפזרים את הקצף על גבי הטארט ושומרים במקרר עד שאוכלים.
4-אפשר לפזר מעל קקאו,שבבי שוקולד או כל דבר אחר שרוצים ויהיה יפה !

זהו!

חומרי הבצק
חומרי הבצק

הבצק לפני רידוד
הבצק לפני רידוד

מוסיפים שוקולד לקרם
מוסיפים שוקולד לקרם

מוסיפים שוקולד לקרם ומערבבים

בסיס השוקולד מוכן
הנה בסיס השוקולד מוכן,מתקרר...
הקצף יציב
הקצף יציב? כולם רגועים...
מקפלים קצף חלבונים וקרם
מקפלים קצף חלבונים וקרם

ומפזרים על הטארט
ומפזרים על הטארט
טארט שוקולד
טארט שוקולד


מתכונים נוספים:
פאי פקאן 
מתכונים לעוגות 
טארט טאטן 
קרם פטיסייר 

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

4 תגובות:

  1. פשוט נהדר! ללא שמנת מתוקה. אחלה מתכון

    השבמחק
  2. תודה על המתכון. יצא ממש מוצלח וטעים.

    השבמחק
  3. היי בוקר טוב,
    כיף לשמוע:) אני תמיד דואגת לתת מתכונים שנוסו קודם (לפעמים כמה פעמים).
    שמחה שנהנתם מקווה שתמשיכי להנות מהבלוג!

    השבמחק
  4. תודה על הבלוג המקסים שלך. שאלה כמה זמן אפשרי לשמור במקרר ?

    השבמחק