פלאן פטיסייר



מתכון לפלאן פטיסייר

זהו סוף סוף נגמר החופש! אני אומרת סוף סוף כי כשהילדים בבית זה לא בדיוק "חופש" ...אבל בסדר ,עברנו את זה :)...עד חנוכה :)
אז אתמול בבוקר, סוף סוף התפניתי למערבל ולתנור האפיה והכנתי פלאן פטיסייר (flan patissier) שגם נקרא פלאן פריזיאן flan Parisien.


הפלאן די דומה לקרם קרמל בטעם שלו רק שנוכחות הקורנפלור בו מסמיך אותו .
אישית עדיין לא ראיתי כאלה בארץ וחבל מאוד כי זה אחד הדברים הזולים, פשוטים וטעימים מאוד .
אם יזדמן לכם להסתובב ברחובות פריס ולהתבונן בויטרינות של הפטיסרי והבולנג'רי תוכלו לראות שהפלאן מככב בגדול ליד האקלרים והמיל-פאיי ! (eclairs ,mille- feuilles)

הכנת פלאן צרפתי בעצם די דומה להכנה של קרם פטיסייר, די מהירה ולא דורשת שלבים טכניים (מדי)
בנוסף מכינים בסיס של בצק בריזה ואופים (אפשר להשתמש בבצק קנוי אבל...נו טוב...אני לא...)

 (הכמויות לתבנית של 26 ס"מ)

חומרים לבסיס הבצק בריזה:
300 ג קמח
150 ג חמאה רכה
קורט מלח
3 כפות סוכר
80 מ"ל מים

חומרים לפלאן:
4 ביצים
1 ליטר חלב
150 ג סוכר
90 ג קורן פלור
 מקל וניל מגורד או כפית קטנה של משחת וניל


אופן הכנת הבצק:
1-בקערת המערבל מערבבים קמח, מלח וסוכר
2-מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצרים פירורים גסים.
3-מוסיפים בהדרגה את המים עד שנוצר בצק.
הבצק רך ונוח לעבודה וניתן לרדד אותו מיד לעיגול בגודל התבנית. מסדרים בתבנית.
4-בעזרת מזלג עושים חורים בבצק ואופים אותו כ20 דקות בתנור מחומם על חום של 180 מעלות.

אופן הכנת הפלאן:
1-מרתיחים בסיר את החלב עם הוניל.
2-בקערה נפרדת מערבבים טוב טוב קורן פלור,סוכר וביצים (שלמות) .
3-מוסיפים את החלב החם בהדרגה לתערובת הביצים (השוואת טמפרטורות) - מתחילים בשליש חלב, מערבבים ואז מוסיפים את הכל.
4-מחזירים את התערובת חלב ביצים לסיר ומבשלים כ 2 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי, הקרם מסמיך די מהר.
5-כשהקרם קיבל מרקם יפה ומבריק מורידים מהאש ומיד שופכים על תחתית הבצק (אם הקרם מתקרר הוא יתחיל להתקשות)
6-משטחים את הקרם ואופים כחצי שעה 40 דקות ב180 מעלות.
נוצר סוג של "קליפה חומה" על פני העוגה וזה בסדר.

המרכיבים של הבצק

...אחרי שהוספנו מים

הבצק מרודד ומחורר בתבנית...

קורן פלור+סוכר+ביצים

מערבבים...

הקרם מבושל

מסדרים על בסיס הבצק...

אופים...



ונהנים :)


flan patissier-flan parisien

Bon Appetit :)


מתכונים דומים:
קרם פטיסייר 

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

10 תגובות:

  1. מטריף!!!!!

    שיחקת אותה בענק, שאפו!

    השבמחק
  2. לא הצלחתי בכלל, יצא לי בטעם של חביתה!
    חבל כי דווקא המתכון נראה מעולה, והתמונה בכלל

    השבמחק
    תשובות
    1. התמונה היא ע"פ הכנה של המתכון שנתתי אחד לאחד כמובן,ולא אמור לצאת טעם של חביתה:(
      מקווה שפעם האה ייצא יותר טוב :)בהצלחה!

      מחק
  3. אורית בן גו'זף3 בפברואר 2012 בשעה 16:36

    בבית סבתי תמיד היו מכינים עוגת חלב שהיא קופי של העוגה הזו ללא הקורנפלור, זו עוגה מעולה שמככבת אצלי כל חג שבועות וכמובן כשממש מתחשק :) מקווה לנסות בקרוב את הגרסה הזו עם הקורנפלור (פלן).

    השבמחק
  4. חייב להגיב שהתמונה פשוט מגרה אבל האים כתוב נכון שלהכנת הקרם את משתמשת בביצים שלמות הכוונה יחד עם החלבונים?

    השבמחק
  5. היי,
    כן הביצים שלמות,חלבון +חלמון:)

    השבמחק
  6. הי ותודה רבה על כל המתכונים הנהדרים!

    קצת מביך לשאול אחרי שזה יצא מהתנור (ובטח ייקח זמן לתגובה), אבל אמורים להגיש ולאכול את זה קר, נכון? :)

    תודה,

    עומר

    השבמחק
  7. העוגה יצאה מעולה!!! "חיזקתי" אותה בסירופ קרמל שהכנתי, שגם החליק את פני העוגה. המון תודה.

    השבמחק