מתכון לקנלה אגסים



מתכון קנלה אגסים

האמת שכבר כתבתי פה בבלוג פוסט על קנלה אבל לא נתתי שם מתכון.
מקורו של הקנלה בעיר בורדו בדרום מערב צרפת .אישית הם מזכירים לי את  הילדות כשהיינו מבלים את חופשת הקיץ אצל סבא וסבתא בעיר היין...שם בכל מאפיה הכי פשוטה מוכרים את הקנלה...





הקנלה עשוי מבצק רך ומתוק בטעם וניל ורום או כל טעם אחר (פה לדוגמה הוספתי אלכוהול אגסים במקום הרום) ומעטפת קריספית ומקורמלת...יאמי!

הנה המתכון:
יש להכין את הבלילה לילה לפני.

החומרים לכ12 קנלה:

250 מ"ל חלב
חצי מקל וניל או חצי כפית משחת וניל
25 ג חמאה מומסת
125 ג סוכר
1 ביצה
1חלמון
60 ג קמח
קורט מלח
25 מ"ל אלכוהול אגסים

אופן ההכנה:

1-מרתיחים בסיר את החלב עם הוניל ונותנים לזה להתקרר עם הווניל בפנים.
2-בקערה מערבבים במטרפה את החמאה עם הסוכר ומוסיפים אחד אחד את כל החומרים: חלמון, ביצה, קמח, מלח, אלכוהול אגסים ולבסוף את החלב החם. מערבבים בלי להקציף ומקררים לפחות 12 שעות במקרר.
3-מחממים את התנור לחום גבוה 220 מעלות, ממלאים את התבניות (לא עד הסוף) ואופים כ30-35 דקות.
4-מוציאים את הקנלה מהתבניות כשהוא עדיין חם ואוכלים בטמפרטורת החדר.


אלה התבניות לקנלה

והפוך...

הבלילה מוכנה ועברה לילת מנוחה במקרר...

ממלאים ...לא עד הסוף


ככה זה צריך להיראות "שרוף"

קריספי מבחוץ...


ורך מבפנים :)
Bon appetit :)

מתכונים דומים:
קלפוטי דובדבנים
טארט אפרסקים
מתכונים לעוגות

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

9 תגובות:

  1. יו, הם נראים מעולים!
    כבר הרבה זמן לא השתמשתי באמת בתבנית הקנלה שלי. הגיע הזמן! רק צריך למצוא עכשיו ליקר אגסים..

    השבמחק
  2. היי גיל!תודה!
    קדימה להוציא את התבניות!
    טוב תקשיב לגבי האלקוהול אגסים זה בקבוק שאבא שלי בדיוק הביא לי מצרפת אבל אני לא חושבת שתהיה בעיה למצוא כזה בחנות מתמחה.

    השבמחק
  3. הי איזה יופי. יש לי בדיוק תבנית כזו ועד היום לא ידעתי מה להכין בה. תודה רבה.
    דפנה.

    השבמחק
  4. שוב אני, דפנה. איך זה ייצא עם ליקר אגוזים פרנג'ליקו במקום הליקר אגסים?

    השבמחק
  5. הי דפנה!
    בטוח יצא גם טעים,לכי על זה ועדכני אותי!
    שבת שלום :)

    השבמחק
  6. היכן אפשר לרכוש תבנית לקנלה

    השבמחק
  7. סוף סוף נמצא המתכון המתים לתבנית

    השבמחק