מתכון טארט תאנים ואגוזים
התאנה - אחד משבעת המינים, אחד הפירות החושניים והטעימים ביותר, פרי מדהים ללא ספק
אז חשבתי קצת מה אוכל לעשות איתן ? מצד אחד הפרי משתלב מצוין עם אגוזים...ומצד שני אולי לא נכין כלום ופשוט נאכל אותן ככה?
בסופו של דבר החלטתי להכין טארט כזה יפה ואותנטי עם פרנג'יפן (קרם שקדים) ותוספת אגוזים וכל זה על בסיס בצק פריך טעים טעים!
הנה לכם המתכון היפה והטעים:
החומרים לטארט 22 ס"מ:
לבצק:
150 ג קמח
קורט 1 א.אפייה
75 ג חמאה רכה
75 ג סוכר
ביצה
כף מים
לפרנג'יפן:
75 ג חמאה רכה
75 ג אבקת סוכר
50 ג אגוזים טחונים
50 ג שקדים טחונים
2 ביצים
כ-10 תאנים חצוים לארבע
אופן ההכנה:
לבצק:
1-את אופן ההכנה של הבצק הפריך תוכלו לראות פה
2-אופים את תחתית הטארט כ15 דקות ב180 מעלות.
למילוי קרם שקדים ואגוזים:
1-מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר
2-ממשיכים להקציף ומוסיפים את שני הביצים אחד אחד.
3-מוסיפים את השקדים ואגוזים ומערבבים.
4-שוטפים את התאנים , חותכים אותן לארבעה.
עשו לנו לייק בפייסבוק ותוכלו לקבל את כל המתכונים ישירות אליכם
הרכבה ואפיה:
1-מסדרים את הקרם שקדים על תחתית הבצק
2-מסדרים את התאנים מעל כך שהשפיץ שלהן כלפי מעלה.
3-אני הוספתי מסביב שורה של אגוזים וקצת פירורים משארית הבצק.
4-אופים את הטארט עד שהקרם מתיצב ומתחיל להזהיב.מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
התאנה - אחד משבעת המינים, אחד הפירות החושניים והטעימים ביותר, פרי מדהים ללא ספק
אז חשבתי קצת מה אוכל לעשות איתן ? מצד אחד הפרי משתלב מצוין עם אגוזים...ומצד שני אולי לא נכין כלום ופשוט נאכל אותן ככה?
בסופו של דבר החלטתי להכין טארט כזה יפה ואותנטי עם פרנג'יפן (קרם שקדים) ותוספת אגוזים וכל זה על בסיס בצק פריך טעים טעים!
הנה לכם המתכון היפה והטעים:
החומרים לטארט 22 ס"מ:
לבצק:
150 ג קמח
קורט 1 א.אפייה
75 ג חמאה רכה
75 ג סוכר
ביצה
כף מים
לפרנג'יפן:
75 ג חמאה רכה
75 ג אבקת סוכר
50 ג אגוזים טחונים
50 ג שקדים טחונים
2 ביצים
כ-10 תאנים חצוים לארבע
אופן ההכנה:
לבצק:
1-את אופן ההכנה של הבצק הפריך תוכלו לראות פה
2-אופים את תחתית הטארט כ15 דקות ב180 מעלות.
למילוי קרם שקדים ואגוזים:
1-מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר
2-ממשיכים להקציף ומוסיפים את שני הביצים אחד אחד.
3-מוסיפים את השקדים ואגוזים ומערבבים.
4-שוטפים את התאנים , חותכים אותן לארבעה.
חמאה ואבקת סוכר מוקצפים ...מוסיפים אגוזים וביצים |
קרם שקדים ואגוזים |
הרכבה ואפיה:
1-מסדרים את הקרם שקדים על תחתית הבצק
2-מסדרים את התאנים מעל כך שהשפיץ שלהן כלפי מעלה.
3-אני הוספתי מסביב שורה של אגוזים וקצת פירורים משארית הבצק.
4-אופים את הטארט עד שהקרם מתיצב ומתחיל להזהיב.מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
הקרם בתחתית הבצק |
ומסדרים את התאנים |
טארט תאנים ואגוזים |
נראה ממש מצוין וקיצי. אין כמו טארט עם פירות בקיץ :)
השבמחקנטלי
תודה נטלי!כיף לראות אותך פה:)
השבמחקנראה מדהים!
השבמחקמהדהים.
אנחנו מתואמות היום, גם אני העלתי מתכון של טארט תאנים, אבל בכיוון אחר לגמרי
נאוה
אי אפשר להתעלם מהפרי הזה!פשוט אי אפשר :)
השבמחקתודה נווה!
מקסים, נראה מעולה!
השבמחקתודה! הבלוג שלך מקסים !הצתרפתי לעמוד פייסבוק שלך :)
השבמחקכמה זה קורט 1 אבקת אפיה?
השבמחק