שארלוט הוא סוג של קינוח קר שמורכב מדפנות ותחתית של עוגיות ביסקוויטים ובתוכו מוס.
אפשר לגוון בלי סוף במילוי ובטעמים כגון שוקולד,תות אגס מאוד נפוצים, זהו אחלה קינוח גם מרענן וגם נראה מעולה לימים החמים של הקיץ.
היום הכנתי אותו לכבוד ארוחת חג השבועות כשהמילוי שלו מבוסס על גבינה לבנה וגבינת מסקרפונה
קינוח מאוד פשוט ומהיר להכנה, הכנתי בעצמי את העוגיות ביסקוויטים אך בהחלט אפשר לקנות אותם מוכנים ואז בכלל יש לכם קינוח מרשים ב5 דקות !
קחו בחשבון שהשארלוט דורש קירור (לפחות 3 שעות) או אפילו הקפאה קצרה.
החומרים:
לביסקווטים:
3 ביצים מופרדות
90 ג סוכר
90 ג קמח
אבקת סוכר
למילוי:
400 ג גבינה לבנה (או 5% או 9%)
200 ג גבינת מסקרפון
100 ג אבקת סוכר
3 מישמישים-2 אפרסקים חתוכים
מיץ מ3 תפוזים
אופן ההכנה:
מכינים את הביסקוויטים:
1-מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמקבלים קצף נוקשה ומבריק.
2-מוסיפים אחד אחד את שלושת החלמונים
3-מנפים את הקמח ומקפלים לתערובת הביצים
4-מזלפים 18 אצבעות והשאר עיגולים
5-מפזרים מעל אבקת סוכר ואופים ב180 מעלות כרבע שעה.
מכינים את תערובת הגבינה:
מערבבים גבינה לבנה, גבינת מסקרפונה וסוכר.
מרכיבים:
1-טובלים את הביסקוויטים במיץ התפוזים ומרפדים איתם את התבנית (אפשר לקחת קערה בינונית)
2-ממלאים בגבינה ופירות שכבה שכבה לסירוגין.
3-סוגרים את השארלוט עם העוגיות העגולות ,מניחים ולוחצים עם צלחת ומקררים.
להגשה:
הופכים על צלחת יפה ומגישים עם פירות אדומים ליד.
חג שבועות שמח!
אפשר לגוון בלי סוף במילוי ובטעמים כגון שוקולד,תות אגס מאוד נפוצים, זהו אחלה קינוח גם מרענן וגם נראה מעולה לימים החמים של הקיץ.
היום הכנתי אותו לכבוד ארוחת חג השבועות כשהמילוי שלו מבוסס על גבינה לבנה וגבינת מסקרפונה
קינוח מאוד פשוט ומהיר להכנה, הכנתי בעצמי את העוגיות ביסקוויטים אך בהחלט אפשר לקנות אותם מוכנים ואז בכלל יש לכם קינוח מרשים ב5 דקות !
קחו בחשבון שהשארלוט דורש קירור (לפחות 3 שעות) או אפילו הקפאה קצרה.
החומרים:
לביסקווטים:
3 ביצים מופרדות
90 ג סוכר
90 ג קמח
אבקת סוכר
למילוי:
400 ג גבינה לבנה (או 5% או 9%)
200 ג גבינת מסקרפון
100 ג אבקת סוכר
3 מישמישים-2 אפרסקים חתוכים
מיץ מ3 תפוזים
אופן ההכנה:
מכינים את הביסקוויטים:
1-מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמקבלים קצף נוקשה ומבריק.
2-מוסיפים אחד אחד את שלושת החלמונים
3-מנפים את הקמח ומקפלים לתערובת הביצים
4-מזלפים 18 אצבעות והשאר עיגולים
5-מפזרים מעל אבקת סוכר ואופים ב180 מעלות כרבע שעה.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר |
מוסיפים חלמונים |
מנפים קמח מעל...ומקפלים |
מזלפים... |
ביסקוויטים אחרי אפיה |
מכינים את תערובת הגבינה:
מערבבים גבינה לבנה, גבינת מסקרפונה וסוכר.
גבינה לבנה+מסקרפון+אבקת סוכר |
מרכיבים:
1-טובלים את הביסקוויטים במיץ התפוזים ומרפדים איתם את התבנית (אפשר לקחת קערה בינונית)
2-ממלאים בגבינה ופירות שכבה שכבה לסירוגין.
3-סוגרים את השארלוט עם העוגיות העגולות ,מניחים ולוחצים עם צלחת ומקררים.
מרפדים את התבנית עם העוגיות... |
מניחים שכבה של גבינה ושכבה של פירות... |
"סוגרים" עם העוגיות העגולות ומקררים. |
להגשה:
הופכים על צלחת יפה ומגישים עם פירות אדומים ליד.
חג שבועות שמח!
מהמם! יופי של עוגה.
השבמחקאהבתי את רעיון הכנת הביסקוטים בבית.
לייק גדול!
תודה!לא תמיד ניתן למצוא אותן בסופר ואין מה להגיד הטעם הוא אחר!אפשר להכין כאלה מראש ,הן טובות לכל המוסים,טירמיסו...:)
השבמחקמקסים! ינוסה בקרוב:)
השבמחקהאם תבנית קוגלהוף גם תצלח למשימה?
(יש שם לתבנית שלך?)
תבנית קוגלוף גם תתאים רק שבדרך כלל התבנית קוגלוף היא ממש ענקית...את יכולה לעשות אותה גם בקערה פשוטה עגולה.
השבמחקלא נראה לי שיש שם מיוחד לתבנית שהשתמשתי בה...
בהצלחה!