מתכון לקלפוטי דובדבנים קלאסי
הקלפוטי הוא קינוח צרפתי מבוסס על פרי (לרוב דובדבנים אבל אפשר גם שזיף,משמש...) ובנוסף בלילה מורכבת מביצים,קמח וחלב.
מעין טארט כפרי ללא תחתית בצק .
השילוב של הטעם החמצמץ של הדובדבנים עם המתיקות של הבלילה פשוט גן עדן!
נראה לי שזה המתכון הכי פשוט שאי פעם כתבתי בבלוג!
אז הנה לכם:
חומרים לתבנית 25*25 פיירקס:
-חצי קילו דובדבנים
-4 ביצים
-125 ג סוכר
-2 קורט מלח
-100 ג קמח
-כפית א.אפיה
-25 ג חמאה מומסת
-250 מ"ל חלב
אופן ההכנה:
1-מקציפים ביצים,סוכר ומלח.
2-מוסיפים קמח,א אפיה חמאה וחלב ומערבבים עם כף עץ.
3-מכניסים לתבנית יחד עם הדובדבנים ואופים ל45 דקות ב180 מעלות חום.
4-כשיוצא מהתנור מפזרים מעל סוכר וניל.
זהו!נכון פשוט?
הקלפוטי הוא קינוח צרפתי מבוסס על פרי (לרוב דובדבנים אבל אפשר גם שזיף,משמש...) ובנוסף בלילה מורכבת מביצים,קמח וחלב.
מעין טארט כפרי ללא תחתית בצק .
השילוב של הטעם החמצמץ של הדובדבנים עם המתיקות של הבלילה פשוט גן עדן!
נראה לי שזה המתכון הכי פשוט שאי פעם כתבתי בבלוג!
אז הנה לכם:
חומרים לתבנית 25*25 פיירקס:
-חצי קילו דובדבנים
-4 ביצים
-125 ג סוכר
-2 קורט מלח
-100 ג קמח
-כפית א.אפיה
-25 ג חמאה מומסת
-250 מ"ל חלב
אופן ההכנה:
1-מקציפים ביצים,סוכר ומלח.
2-מוסיפים קמח,א אפיה חמאה וחלב ומערבבים עם כף עץ.
3-מכניסים לתבנית יחד עם הדובדבנים ואופים ל45 דקות ב180 מעלות חום.
4-כשיוצא מהתנור מפזרים מעל סוכר וניל.
זהו!נכון פשוט?
לא מגלענים את הדובדבנים?
השבמחקהיי,
השבמחקלא חייבים לגלען אותם.אני משאירה כי זה מוסיף המון טעם :)