מתכון לפוקצ'ה לפני פסח (או בכלל...)
אחת הדרכים לסיים ,או לפחות להקטין את מלאי הקמח בבית לפני פסח היא להכין פוקציות.
זו גם דרך מצויינת להעסיק שני ילדים מלאים אנרגיות (טפו טפו טפו ) למשך חצי שעה בזמן שבחוץ יורד לו הגשם האחרון של החורף.
על הפוקצ'ות אפשר להוסיף מה שאוהבים:ירקות,גבינות,שמן זית ושום...
אז איך עושים?
קודם כל לוקחים ילד (הצעיר מבין השניים) שישמור על הקיטשן אייד שלא יזוז חס וחלילה וגם שישגיח על הבצק שיהפוך ל"כדור"...
לאחר מכן לוקחים את הילד השני (הבוגר יותר) ומבקשים יפה שהוא יקלף את הבטטה שהחלטנו לשים על הפוקציה שלנו ( ולא משנה שהוא בעצם מפזר את הקליפות לאורך כל השיש + ריצפה...)
לבסוף בשלב ההתפחה שמים לילדים סרט (צעצוע של סיפור 3 לדוגמא אך אפשר גם 1 או אפילו 2 אם ממש אין משהו אחר...)
מעבדים את הבצק... |
מקלפים את הבטטה... |
הפוקציות לפני אפיה |
פוקציה |
focaccia |
מתכון ל4 פוקציות בינוניות:
החומרים:
500 ג קמח
כף וחצי שמרים יבשים
כף מלח
2 כפות סוכר
350 מ"ל מיים
50 מ"ל שמן זית
לתוספות:
בטטה מגורדת
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
גבינה בולגרית
שום,רוזמרין מלח גס ושמן זית
אופן ההכנה:
1-מנפים קמח,מלח,סוכר ושמרים בקערת המערבל.
2-מוסיפים את הנוזלים (מים ושמן) ומעבדים 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
3-מניחים להתפחה עד שנפח הבצק מכפיל את עצמו.
4-מחממים תנור לחום גבוה 220-230 מעלות.
5-מחלקים את הבצק ל4 כדורים ומרדדים אותם ישר בתבנית התנור,יוצרים גומות עם האצבעות .
6-מפזרים את התוספות ומכניסים לתנור לכ-15 דקות עד שהפוקציות מזהיבות.
7-פורסים למנות ונהנים!
יצא לי מדהים !!!!
השבמחקמילאתי את הבצק ב: שום, בצל, זיתים ירוקים, ורוזמרין קצוץ היישר מהגינה. הרוזמרין נתן ארומה מדהימה לפוקצ'ה !
תודה רבה על המתכון! חג סוכות שמח !!!!
דורית :)
היי דורית,
השבמחקאיזה כיף לשמוע!אין ספק שהפוקציה הזאת היא ממש תענוג!
חג שמח גם לך :)