קרם ברולה
היום החלטתי לפנק אתכם באחד ממתכוני קינוח הקלאסים של המטבח הצרפתי: הוא ולא אחר...הקרם ברולה :)
למרות שצרפתים,ספרדים ואנגלים מתווכחים על בעלות המתכון המקורי, נראה שהתזכורת ההיסטורית הראשונה למתכון הקרם פורסם בשנת 1691 ע"י פרנסוא מסיאלוט...והוא היה...ניחשתם נכון צרפתי :)
מדובר במתכון באמת לא מסובך ולצורך העניין הוא גם מתאים לפסח...
עכשיו סתם כי בא לי,הנה קטע קצר מהסרט "אמלי" אחד הסרטים האהובים אליי...המספר אומר שם שאחד הדברים שאמלי הכי אוהבת לעשות זה לשבור את קליפת הסוכר של הקרם ברולה...
אז איך עושים קרם ברולה...
החומרים ל4-6 מנות (תלוי בגודל הקעריות):
2 מקלות וניל (אני משתמשת ב מקלות וניל מיובשים וטחונים)
250 מ"ל חלב
5 חלמונים
70 ג סוכר
250 מ"ל שמנת (1 מיכל)
100 ג סוכר חום לסוף .
אופן ההכנה:
1-חותכים את מקלות הוניל באמצע ושמים אותם יחד עם החלב בסיר להרתחה.כשהחלב רתח ,מוציאים מהאש ומקרריםם עם הוניל בפנים לספיגת טעמים.
2-בקערה טורפים חלמונים וסוכר (רק את ה70 ג)-את החלבונים לא זורקים,אפשר להקפיא בשקית הקפאה ולהשתמש בעתיד.
3-מוזגים את השמנת על תערובת החלמונים וטורפים.
4-עכשיו מוזגים את החלב שהתקרר על התערובת וטורפים היטב.
בעיקרון זה הכל,רק נשאר לנו לאפות את הקרם.
5-מוזגים את הבלילה לקעריות חסינות חום,את הקעריות מניחים על מגש התנור וממלאים את המגש במיים עד שיכסו את חצי מגובה הקעריות.
מכניסים לתנור שחומם מראש על חום נמוך של 120מעלות לשעה שעה ורבע.
בהצלחה ובון אפטי!
היום החלטתי לפנק אתכם באחד ממתכוני קינוח הקלאסים של המטבח הצרפתי: הוא ולא אחר...הקרם ברולה :)
למרות שצרפתים,ספרדים ואנגלים מתווכחים על בעלות המתכון המקורי, נראה שהתזכורת ההיסטורית הראשונה למתכון הקרם פורסם בשנת 1691 ע"י פרנסוא מסיאלוט...והוא היה...ניחשתם נכון צרפתי :)
קרם ברולה creme brulee |
הקרם ברולה מבוסס על ארבעה מרכיבים: חלמונים,סוכר,וניל וקרם (שמנת)
עכשיו סתם כי בא לי,הנה קטע קצר מהסרט "אמלי" אחד הסרטים האהובים אליי...המספר אומר שם שאחד הדברים שאמלי הכי אוהבת לעשות זה לשבור את קליפת הסוכר של הקרם ברולה...
אז איך עושים קרם ברולה...
החומרים ל4-6 מנות (תלוי בגודל הקעריות):
2 מקלות וניל (אני משתמשת ב מקלות וניל מיובשים וטחונים)
250 מ"ל חלב
5 חלמונים
70 ג סוכר
250 מ"ל שמנת (1 מיכל)
100 ג סוכר חום לסוף .
החומרים ( אופס...חסר את הסוכר חום...) |
שלמות... |
הקעריות... |
אופן ההכנה:
1-חותכים את מקלות הוניל באמצע ושמים אותם יחד עם החלב בסיר להרתחה.כשהחלב רתח ,מוציאים מהאש ומקרריםם עם הוניל בפנים לספיגת טעמים.
2-בקערה טורפים חלמונים וסוכר (רק את ה70 ג)-את החלבונים לא זורקים,אפשר להקפיא בשקית הקפאה ולהשתמש בעתיד.
3-מוזגים את השמנת על תערובת החלמונים וטורפים.
4-עכשיו מוזגים את החלב שהתקרר על התערובת וטורפים היטב.
בעיקרון זה הכל,רק נשאר לנו לאפות את הקרם.
5-מוזגים את הבלילה לקעריות חסינות חום,את הקעריות מניחים על מגש התנור וממלאים את המגש במיים עד שיכסו את חצי מגובה הקעריות.
מכניסים לתנור שחומם מראש על חום נמוך של 120מעלות לשעה שעה ורבע.
מרתיכים את החלב עם הוניל... |
טורפים יחד חלמונים וסוכר... |
מוסיפים את השמנת ואת החלב שהתקרר... |
בתנור עם מיים עד למחצה... |
איך בודקים שהקרם מוכן?מנערים בעדינות את תבנית התנור ,אם הקרם לא עושה גלים אז זה מוכן!
6-מקררים את הקרם לגמרי ומפזרים שכבה ראשונה של סוכר חום .שורפים מתחת לגריל התנור על חום מאוד גבוה.
לתוצאה מושלמת מומלץ לחזור על הפעולה פעם נוספת .
מגישים מיד!
אחרי אפייה... |
קרם ברולה לאחר שריפת הסוכר... |
כתוב להגיש מיד...לא? |
בהצלחה ובון אפטי!
איך בא לי עכשיו קרם ברולה.
השבמחקיאמי!
המים ששמים בתבנית צריכים להיות קרים? רותחים? פושרים?
השבמחקהיי,
השבמחקמים קרים ישר מהברז,הם יתחממו מהחום של התנור...
השמנת שמוסיפים זה שמנת מתוקה?
השבמחקהיי,
השבמחקכן שמנת מתוקה :)
שדרוג קטנטן: עושים קרמל מסוכר במחבת. חימום בחום נמוך עד שהסוכר נמס והופך חום. בזהירות שופכים בכל כלי ההגשה מהקרמל ועל זה את תערובת הברולה . אחרי האפיה אפשר להפוך לצלחות אישיות וזה נראה מקסים וטעיםםםם. אפשר להכין במיקרוגל וזה מקצר את זמן האפיה. מעולה.. ממכר... חבל על הזמן.. בהצלחה וחג שמח
השבמחקזה הופך את זה לקרם קרמל שהוא גם טעייים בהחלט :)
השבמחקבמיקרו? מעניין...אף פעם לא ניסיתי...כמה זמן?
חג שמח גם לך!
מה זאת אומרת"אני משתמשת במקלות וניל טחונים "... האם את לוקחת את המקלות על קליפתם וטוחנת אותם ? אשמח ללמוד שיטה חדשה.
השבמחקתודה
ענת
היי ענת,
השבמחקכן אפשר לייבש את המקלות בתנור ולטחון אותם דק דק :)
http://www.ibake.co.il/p/blog-page_30.html
יש שם כמה טיפים על וניל,
בהצלחה!
אני חייבת להגיש מיד? אני לא יכולה להגיש יום אחרי?
השבמחקעוד שאלה- מגישים קר או חם?
שלום!
השבמחקהכנתי השבוע את הקרם לפי המתכון! היה מאוד טעים! תודה :)
לעומת מתכונים נוספים שראיתי עם המון שמנת, היחס כאן של חצי חצי הוא מעולה ומשש לא מורגש!
מתכון מומלץ!!!
כמה שאלות בדיעבד:
1) בזמן ההכנה לא קראתי עד סוף השורה ושכחתי לשים מים בתבנית. מה המטרה של המים? כי תכלס זה ייצא טוב.
2) בתנור שלי לקח לזה מעל שעה ועשרים, והחלטתי להוציא מהתנור בעיקר כי זה היה נראה הרבה זמן (הקרמים עדיין עשו טיפה גלים). התבניות שנשארו שלושה ימים במקרר- החלק התחתון שלהן היה קצת מיימי (הצטברו מים בתחתית). מה זה אומר? שהייתי צריכה להשאיר יותר בתנור? אולי על 130 מעלות ואז הם היו מתאדים? או שפשוט לא להשאיר 3 ימים מקרר? :)
3) לגבי מקלות הוניל, חציתי אותם וניסיתי לגרד מהם את הגרגרים השחורים. זה לא עבד משהו ובכל זאת גרגרים שחורים צפו להם בתוך החלב בזמן ואחרי הבישול. למזלי, בשלב הערבוב עם תערובת השמנת, הרוב שקע. עם זאת, לאחר האפייה בכל תבנית היו גרגרים שנדחקו להם לתחתית ולדפנות וזה לא היה אסטתי. השאלות שלי הן- איך אפשר להשתמש במקלות וניל טריים ולהימנע מגרגרים בתוך הקרם? מאוד קשה לנקות את הגרגרים. אם אני עצלנית, ורוצה להשתמש בפעם הבאה בתמצית וניל פשוטה, כמה לשים? האם מאוד לא מומלץ?
תודה רבה!! ושוב, השאלות כאן הן רק כדי להשתפר! המתכון היה מעולה, הבשלנית... כנראה פחות :)
האם ניתן להכין את הבלילה מה שעות לפני ולשים במקרר ורק לפני האפיה להוציא ?
השבמחקתודה
נטלי כן בהחלט,את יכולה.
השבמחק