ריבת חלב ביתית



מתכון לריבת חלב ביתית

היום החלטתי:אני יותר לא מוציאה 12.60 ש"ח על 300 ג ריבת חלב בסופר.
מה כבר יש בפנים שאלתי את עצמי...חלב? סוכר? כמה מסובך זה כבר יכול להיות ?
אז ניגשתי למר גוגל כמובן,קראתי קצת פה ושם וחשבתי...אם לא אנסה לא אדע...אז ניסיתי לפי מה שהיה נראה לי:

החומרים:

-1 ליטר חלב
-350 ג סוכר
-מקל וניל (לגרד אותו בפנים)

אופן ההכנה:

1-מרתיחים את החלב עם הסוכר וגרגירי הוניל על אש גבוהה.
2-כשזה רתח, מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים שעתיים (כל 5-10 דקות מערבבים.)
3-בסוף השעתיים עוד פעם נותנים אש גבוהה בלי להפסיק לערבב.
4-מוזגים בכלי זכוכית של ריבות ומקררים.

ריבת חלב ביתית...יאמי!




קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

15 תגובות:

  1. אפשרי עם חלב סויה?

    השבמחק
  2. היי,
    האמת שאני לא יודעת כל כך ,תמיד ממליצים על חלב שמן...
    אני אעלה את השאלה בעמוד ואולי שתינו נקבל תשובה...

    השבמחק
  3. טוב לאחר בדיקה,נראה שכן אפשר לעשות ריבת חלב עם חלב סויה.
    נותנת לך לינק למתכון בצרפתית אבל הוא מתורגם לאנגלית גם.
    בעיקרון זה אותם כמויות כמו שנתתי פה.
    בהצלחה!

    השבמחק
  4. http://absolutegreen.blogspot.com/2010/06/confiture-de-lait-de-soja-au-sucre.html

    השבמחק
  5. אפשר לשים תמצית וניל במקום מקל? כמה?

    השבמחק
  6. אפשר לעשות כמות יותר קטנה שתתאים לעוגיות אלפחורס?

    השבמחק
  7. החלב הוא רק בשביל לקבל כרמל יותר עשיר זה לא משנה באיזה חלב משתמשים.

    כדי להוסיף למתכון עוד רבע כפית של אבקת סודה בשביל לקבל גוון יותר יפה וגם בשביל המרקם.

    חשוב לציין שיש דרך אחרת להכין ריבת חלב וזה דרך חלב מצומצם או באנגלית condensed milk. מממלאים את הסיר במים ומנחים את פחית החלב בתוך המים ומחממים למשך 4 שעות יש לבדוק שתמיד הפחית מתחת למים.

    השבמחק
  8. למיטב ידיעתי את ריבת החלב מכינים כשמניחים בסיר גולות מתכת ואלו בטמפרטורה מסויימת מתרוצצים בסיר ומערבים את התערובת ללא צורך בערבוב נוסף וגם תורמים למרקם חלק ואחיד יותר. לפני שנים רבות חבר ארגנטינאי נתן לי את הטיפ. :)

    השבמחק
  9. אפשר להסים סוכר וניל במקום מקל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חני,
      אפשר כן...למרות שהטעם יהיה פחות מודגש.

      מחק
    2. כמה תמצית ווניל אפשר להשים במקום מקל וניל?

      מחק
  10. שיטה מצחיקה וטובה ששמעתי: שמים כמה גולות נקיות, (כן כן!) הגולות קופצות ומערבבות את החלב במשך כל הבישול. זה מעולה.

    השבמחק
  11. ואני שמעתי שעם הגולות הסיניות ה"משובחות" שיש היום
    מקבלים ריבת חלב עם חתיכות זכוכית
    וחומרים רעילים כמו עופרת שהגולות מכילות.

    השבמחק
  12. היי תודה.
    אפשר להשתמש בתחליף בוכר טבעי?

    השבמחק
  13. מה עושים אם הריבה לא מסמיכה אחרי שעתיים פלוס של בישול? הצבע קרמלי מצוין וגם הטעם, רק המרקם נוזלי.

    השבמחק