מתכון לריבת חלב ביתית
היום החלטתי:אני יותר לא מוציאה 12.60 ש"ח על 300 ג ריבת חלב בסופר.
מה כבר יש בפנים שאלתי את עצמי...חלב? סוכר? כמה מסובך זה כבר יכול להיות ?
אז ניגשתי למר גוגל כמובן,קראתי קצת פה ושם וחשבתי...אם לא אנסה לא אדע...אז ניסיתי לפי מה שהיה נראה לי:
החומרים:
-1 ליטר חלב
-350 ג סוכר
-מקל וניל (לגרד אותו בפנים)
אופן ההכנה:
1-מרתיחים את החלב עם הסוכר וגרגירי הוניל על אש גבוהה.
2-כשזה רתח, מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים שעתיים (כל 5-10 דקות מערבבים.)
3-בסוף השעתיים עוד פעם נותנים אש גבוהה בלי להפסיק לערבב.
4-מוזגים בכלי זכוכית של ריבות ומקררים.
היום החלטתי:אני יותר לא מוציאה 12.60 ש"ח על 300 ג ריבת חלב בסופר.
מה כבר יש בפנים שאלתי את עצמי...חלב? סוכר? כמה מסובך זה כבר יכול להיות ?
אז ניגשתי למר גוגל כמובן,קראתי קצת פה ושם וחשבתי...אם לא אנסה לא אדע...אז ניסיתי לפי מה שהיה נראה לי:
החומרים:
-1 ליטר חלב
-350 ג סוכר
-מקל וניל (לגרד אותו בפנים)
אופן ההכנה:
1-מרתיחים את החלב עם הסוכר וגרגירי הוניל על אש גבוהה.
2-כשזה רתח, מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים שעתיים (כל 5-10 דקות מערבבים.)
3-בסוף השעתיים עוד פעם נותנים אש גבוהה בלי להפסיק לערבב.
4-מוזגים בכלי זכוכית של ריבות ומקררים.
ריבת חלב ביתית...יאמי! |
אפשרי עם חלב סויה?
השבמחקהיי,
השבמחקהאמת שאני לא יודעת כל כך ,תמיד ממליצים על חלב שמן...
אני אעלה את השאלה בעמוד ואולי שתינו נקבל תשובה...
טוב לאחר בדיקה,נראה שכן אפשר לעשות ריבת חלב עם חלב סויה.
השבמחקנותנת לך לינק למתכון בצרפתית אבל הוא מתורגם לאנגלית גם.
בעיקרון זה אותם כמויות כמו שנתתי פה.
בהצלחה!
http://absolutegreen.blogspot.com/2010/06/confiture-de-lait-de-soja-au-sucre.html
השבמחקאפשר לשים תמצית וניל במקום מקל? כמה?
השבמחקאפשר לעשות כמות יותר קטנה שתתאים לעוגיות אלפחורס?
השבמחקהחלב הוא רק בשביל לקבל כרמל יותר עשיר זה לא משנה באיזה חלב משתמשים.
השבמחקכדי להוסיף למתכון עוד רבע כפית של אבקת סודה בשביל לקבל גוון יותר יפה וגם בשביל המרקם.
חשוב לציין שיש דרך אחרת להכין ריבת חלב וזה דרך חלב מצומצם או באנגלית condensed milk. מממלאים את הסיר במים ומנחים את פחית החלב בתוך המים ומחממים למשך 4 שעות יש לבדוק שתמיד הפחית מתחת למים.
למיטב ידיעתי את ריבת החלב מכינים כשמניחים בסיר גולות מתכת ואלו בטמפרטורה מסויימת מתרוצצים בסיר ומערבים את התערובת ללא צורך בערבוב נוסף וגם תורמים למרקם חלק ואחיד יותר. לפני שנים רבות חבר ארגנטינאי נתן לי את הטיפ. :)
השבמחקאפשר להסים סוכר וניל במקום מקל?
השבמחקהיי חני,
מחקאפשר כן...למרות שהטעם יהיה פחות מודגש.
כמה תמצית ווניל אפשר להשים במקום מקל וניל?
מחקשיטה מצחיקה וטובה ששמעתי: שמים כמה גולות נקיות, (כן כן!) הגולות קופצות ומערבבות את החלב במשך כל הבישול. זה מעולה.
השבמחקואני שמעתי שעם הגולות הסיניות ה"משובחות" שיש היום
השבמחקמקבלים ריבת חלב עם חתיכות זכוכית
וחומרים רעילים כמו עופרת שהגולות מכילות.
היי תודה.
השבמחקאפשר להשתמש בתחליף בוכר טבעי?
מה עושים אם הריבה לא מסמיכה אחרי שעתיים פלוס של בישול? הצבע קרמלי מצוין וגם הטעם, רק המרקם נוזלי.
השבמחק