מתכון לעוגיות אלפחורס





מתכון עוגיות אלפחורס Alfajores:

התבקשתי להכין את העוגיות האלה לא פעם ולא פעמיים...אז הנה הן ,לאחר סריקה של הרבה מתכונים ,הגעתי למתכון הפשוט והטעים של מיקי שמו ואת ההשראה למתכון לקחתי משם



הנה המתכון:

חומרים לכ50 עוגיות אלפחורס


175 ג חמאה רכה
100 ג סוכר
2 ביצים
קליפה מגוררת מחצי תפוז
100 ג קמח
250 ג קורנפלור
2 כפיות אפיה
250 ג ריבת חלב
קוקוס טחון לציפוי

אופן ההכנה:


1-מערבלים יחד כ-2 דקות חמאה וסוכר עם וו גיטרה

2-מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבל כדקה...


3-מנפים לתוך התערובת קמח,קורנפלור ואבקת אפיה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

4-עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לשעה .

5-מרדדים וקורצים עיגולים של 4-5 ס"מ קוטר

6-אופים 15 דקות ב 170 מעלות

7-מצננים...

8-מזלפים כמות מכובדת של ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות...

9-סוגרים ומגלגלים את השוליים בקוקוס.


וזהו,
בתאבון :)

חיפושים דומים:

מתכון אלפחורס 
עוגיות ארגנטינאיות


קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

31 תגובות:

  1. את שכחת לציין מתי מוסיפים את קליפת התפוז המגורדת !!

    השבמחק
  2. נכון :)
    מוסיפים את הקליפת תפוז יחד עם הקמח,קורן פלור...

    השבמחק
  3. יש לי שאלה העוגיות יוצאות נימוחות או מתפוררות?

    השבמחק
  4. היי,
    הבצק פריך אך נימוח בפה :)

    השבמחק
  5. כמה זה 100 גרם סוכר ?

    השבמחק
  6. http://www.ibake.co.il/p/blog-page_30.html
    לוח מידות ומשקולות ,מוזמנים להיכנס :)

    השבמחק
  7. הכמות שיוצאת היא 50 עוגיות אלפחורס או 25?

    השבמחק
  8. היי מרים, יש לך בלוג מקסים! רציתי להמליץ להוסיף כף קוניאק לבצק בשלב ההכנה שלו.. משפר את המתכון מאוד מאוד.

    בהצלחה :)

    השבמחק
  9. תודה רבה!
    פעם הבאה ננסה,נשמע טוב!

    השבמחק
  10. מתכון מוצלח מאוד, אני החלפתי את קליפת התפוז בלימון,טעים מאוד

    השבמחק
  11. 100 ג סוכר
    100 ג קמח
    250 ג קורנפלור
    2 כפיות אפיה
    250 ג ריבת חלב
    כמה זה כל הגרמים האלה??

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום גם לך :)
      בבקשה:http://maimons.co.il/barak/hamara-3/
      ויש דבר נורה שימושי כשמתעסקים באפיה :משקל

      מחק
    2. אם בדיוק השבוע התקלקל לי המיקסר ... הוא כל הזמן נתקע ... אפשרי להכין את העוגיות ללא מיקסר ?

      מחק
  12. שלום מירב.
    עשיתי חצי מהכמות בדיוק (עם משקל דיגטלי..)
    ויצאו לי שבע וחצי עוגיות סנדויץ'..במקום 25 יש לך הסבר?
    שאלה נוספת,הבצק מתחמם ומתרכך ממש מהר,ככה זה אמור להיות?
    ותודה על הבלוג המקסים,
    אלישיב

    השבמחק
  13. באיזה ריבת חלב את ממליצה להשתמש?

    השבמחק
  14. המתכון מעולה. מוסבר היטב. והעוגיות טעימות להפליא ממש כמו בבית קפה איכותי. תודה

    השבמחק
  15. תודה רבה!אבל כמו שאני תמיד אומרת...זה לא רק המתכון...זה בעיקר האופה :)

    השבמחק
  16. היי האם אפשר להחליף חמאה במחמאה כדי שלא יהיו חלביות ??

    השבמחק
    תשובות
    1. איך דולסה דה לצ'ה לא חלבי???

      מחק
  17. אפשר לוותר על גרידת תפוז?

    השבמחק
  18. איזה מתכון מבאס כל הבצק יצא לי דביק מידי בלי אפשרות בכלל לרדד אותו מה הפיתרון???

    השבמחק
  19. העוגיות השתטחו בצורה מפחידה. יצאו לי כמו תחרה...
    מה עושים במקרה כזה? יש פאק במתכון נראה לי.

    השבמחק
    תשובות
    1. או באופה... הכנתי אותם כבר כמה פעמים, אין שום בעיה במתכון

      מחק
  20. באיזה סוג ריבת חלב את משתמשת?

    השבמחק
  21. הכנת.. מתכון אליפות!! תודה רבהה :)))

    השבמחק
  22. הכנתיי.. מתכון אליפותת!! תודהה רבההה :))

    השבמחק