מתכון עוגיות אלפחורס Alfajores:
התבקשתי להכין את העוגיות האלה לא פעם ולא פעמיים...אז הנה הן ,לאחר סריקה של הרבה מתכונים ,הגעתי למתכון הפשוט והטעים של מיקי שמו ואת ההשראה למתכון לקחתי משם
הנה המתכון:
חומרים לכ50 עוגיות אלפחורס
175 ג חמאה רכה
100 ג סוכר
2 ביצים
קליפה מגוררת מחצי תפוז
100 ג קמח
250 ג קורנפלור
2 כפיות אפיה
250 ג ריבת חלב
קוקוס טחון לציפוי
אופן ההכנה:
1-מערבלים יחד כ-2 דקות חמאה וסוכר עם וו גיטרה |
2-מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבל כדקה... |
3-מנפים לתוך התערובת קמח,קורנפלור ואבקת אפיה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. |
4-עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לשעה . |
5-מרדדים וקורצים עיגולים של 4-5 ס"מ קוטר |
6-אופים 15 דקות ב 170 מעלות |
7-מצננים... |
8-מזלפים כמות מכובדת של ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות... |
9-סוגרים ומגלגלים את השוליים בקוקוס. |
בתאבון :)
חיפושים דומים:
מתכון אלפחורס
עוגיות ארגנטינאיות
את שכחת לציין מתי מוסיפים את קליפת התפוז המגורדת !!
השבמחקנכון :)
השבמחקמוסיפים את הקליפת תפוז יחד עם הקמח,קורן פלור...
יש לי שאלה העוגיות יוצאות נימוחות או מתפוררות?
השבמחקהיי,
השבמחקהבצק פריך אך נימוח בפה :)
כמה זה 100 גרם סוכר ?
השבמחקhttp://www.ibake.co.il/p/blog-page_30.html
השבמחקלוח מידות ומשקולות ,מוזמנים להיכנס :)
הכמות שיוצאת היא 50 עוגיות אלפחורס או 25?
השבמחק50 עוגיות סנדוויץ :)
השבמחקהיי מרים, יש לך בלוג מקסים! רציתי להמליץ להוסיף כף קוניאק לבצק בשלב ההכנה שלו.. משפר את המתכון מאוד מאוד.
השבמחקבהצלחה :)
תודה רבה!
השבמחקפעם הבאה ננסה,נשמע טוב!
מתכון מוצלח מאוד, אני החלפתי את קליפת התפוז בלימון,טעים מאוד
השבמחקתודה רבה!
השבמחק100 ג סוכר
השבמחק100 ג קמח
250 ג קורנפלור
2 כפיות אפיה
250 ג ריבת חלב
כמה זה כל הגרמים האלה??
שלום גם לך :)
מחקבבקשה:http://maimons.co.il/barak/hamara-3/
ויש דבר נורה שימושי כשמתעסקים באפיה :משקל
אם בדיוק השבוע התקלקל לי המיקסר ... הוא כל הזמן נתקע ... אפשרי להכין את העוגיות ללא מיקסר ?
מחקשלום מירב.
השבמחקעשיתי חצי מהכמות בדיוק (עם משקל דיגטלי..)
ויצאו לי שבע וחצי עוגיות סנדויץ'..במקום 25 יש לך הסבר?
שאלה נוספת,הבצק מתחמם ומתרכך ממש מהר,ככה זה אמור להיות?
ותודה על הבלוג המקסים,
אלישיב
באיזה ריבת חלב את ממליצה להשתמש?
השבמחקהמתכון מעולה. מוסבר היטב. והעוגיות טעימות להפליא ממש כמו בבית קפה איכותי. תודה
השבמחקתודה רבה!אבל כמו שאני תמיד אומרת...זה לא רק המתכון...זה בעיקר האופה :)
השבמחקהיי האם אפשר להחליף חמאה במחמאה כדי שלא יהיו חלביות ??
השבמחקאיך דולסה דה לצ'ה לא חלבי???
מחקאפשר לוותר על גרידת תפוז?
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקאיזה מתכון מבאס כל הבצק יצא לי דביק מידי בלי אפשרות בכלל לרדד אותו מה הפיתרון???
השבמחקרידדתי בין 2 דפי אפיה
מחקהעוגיות השתטחו בצורה מפחידה. יצאו לי כמו תחרה...
השבמחקמה עושים במקרה כזה? יש פאק במתכון נראה לי.
או באופה... הכנתי אותם כבר כמה פעמים, אין שום בעיה במתכון
מחקבאיזה סוג ריבת חלב את משתמשת?
השבמחקהכנת.. מתכון אליפות!! תודה רבהה :)))
השבמחקהכנתיי.. מתכון אליפותת!! תודהה רבההה :))
השבמחקיצא מעולה ממש
השבמחק