טירמיסו - עוגה שמקורה באיטליה, היא אחת העוגות האיטלקיות הידועות ביותר. מבוססת על חלמונים מוקצפים עם סוכר וגבינת מסקרפונה.
לבסוף מרכיבים את העוגה:
חותכים את הג'נואז לשני עיגולים דקים, מניחים עיגול אחד על צלחת הגשה ומספיגים באדיבות בקפה אספרסו או בנס קפה חזק .
מורחים חצי מהקרם גבינה על העוגה ומניחים אליה את העיגול השני ושוב סופגים בקפה ומורחים בקרם גבינה.
מכניסים את העוגה למקפיא לשעה לפחות ולפני הגשה מפזרים עליה אבקת קקאו.
בתאבון :))
קיימים אלף ואחד מתכונים שונים לקינוח הנפלא הזה.
הנה אחד מהם שיצא לי להכין לפני כמה ימים , לא התבססתי על מתכון מסויים פשוט הלכתי עם הלב והרגש ויצא דווקא לא רע בכלל :)
בשלב ראשון הכנתי עוגת בסיס-ג'נואז ( פשוט בסיס מעולה לכל עוגה שספוגה בסירופ )
אני אישית לא אוהבת את הביסקוויטים הקנויים כי הם נהיים "קווצ'ים" כשמרטיבים אותם.
בשלב שני מכינים את הקרם גבינה ולבסוף מרכיבים.
מצרכים:
לגנואז בסיס:
5 ביצים
150 ג' סוכר
150 ג' קמח
30 ג' חמאה מומסת
תבנית 26-28 ס"מ
לקרם גבינה:
250 ג' גבינת מסקרפונה (של חברת גד)
4 חלמונים
120 ג' סוכר+50 מ"ל מים
1 מיכל שמנת להקצפה
להרטבת העוגה:
כוס נס קפה חזק או כמות של 3 אספרסו.
לקישוט:
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
מכינים את הג'נואז כמו שאני מסבירה פה ,רק בלי הקקאו ו150 ג קמח במקום ה135 ג'.
מכינים את הקרם גבינה:
- מרתיחים בסיר קטן את הסוכר עם המים ומבשלים 3 דקות.
- מתחילים להקציף במערבל את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הסירופ סוכר החם, ממשיכים לערבב לקירור. מעבירים לכלי נפרד.
- בקערה מקציפים את הגבינה בעזרת כף עץ עד שמקבלים מרקם חלק.
- מערבבים יחד את תערובת החלמונים ואת הגבינה.
- מקציפים את השמנת לקצף נוקשה.
- מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
Bon appetit! |
חיפושים דומים:
מתכון טירמיסו
מתכון לטירמיסו
מתכון עוגת טירמיסו
מתכונים טירמיסו
מתכון טירמיסו
מתכון לטירמיסו
מתכון עוגת טירמיסו
מתכונים טירמיסו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה