עוגיות חמאה עם ריבה - מתכון עוגיות פרח ריבה
עוגיות מנצחות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול,כולם אוהבים אותן בבית ,אפשר להשקיע ולהכין ריבה ביתית.
המתכון של הבצק הוא לפי המתכון של קרין גורן אז אני לא מחדשת פה שום דבר.למה לשנות בעצם?המתכון הוא טוב כמו שהוא!מצרכים:
200 גרם חמאה קרה
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח
1/4 כפית מלח
60 מ"ל חלב
אופן ההכנה:
-מעבדים (עם הוו גיטרה) קמח+סוכר+מלח במעבד מזון ומוסיפים את החמאה הקרה חתוכה לקוביות.מעבדים במהירות גבוהה על מנת לקנל תערובת פירורית.
תהליך זה נקרא סבלאג' (מsable =חול בצרפתית) כי הפירורים הדקים דקים מזכירים חולות.
-מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים עד שמתקבל בצק חלק (לא יותר מדיי כי אז הבצק כבר לא יהיה "חולי".
-עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללפחות שעה...
-מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של כ 1/2 ס"מ ,קורצים פרחים (אפשר עיגולם או אפילו לחתוך ריבועים ידנית אם אין חותכנים)
חצי מהעוגיות צריכות להיות עם חור באמצע.
-אופים 10-12 דקות על 180 מעלות.
העיגולים מקדימה הם עוגיות אחרות-עוגיות טחינה...
-מקררים ומזלפים ריבה על העוגיות שבלי החור (כן,אחרת באמת יהיה קשה :)...)
-מפזרים אבקת סוכר על החלק העליון עם החור וסוגרים את העוגיות !
תהנו!
מתה על העוגיות האלה. אהבתי מאד את הצילום של פרחי אבקת הסוכר...
השבמחק:)
השבמחקתודה!
מה מספר העוגיות שיוצאות מכמות כזו?
השבמחקכמה זה 300 גרם קמח בכוסות?
השבמחקהיכן ניתן להשיג קורץ עוגיות מהסוג הזה?
השבמחק