עוגת תפוזים הפוכה
לימונים, תפוזים...עכשיו זו התקופה אז לשבת הכנתי עוגת תפוזים הפוכה.
התבססתי על מתכון שנמצא בספר אופים בבית של אהרוני ורפי כהן, עם כמה שינויים שלי.
מצרכים:
להכנת התפוזים:
2 כוסות מים
200 גרם סוכר
3 תפוזים שטופים
200 גרם חמאה רכה
300 גרם סוכר
4 ביצים
1 שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
קודם כל מכינים את התפוזים:
|
מביאים לרתיחה ומבשלים את הסוכר עם המים על אש בינונית כ-10 דקות |
|
פורסים דק שניים מהתפוזים...
|
|
ואת השלישי מרסקים במעבד מזון בקליפתו לאחר שהוצאנו את החרצנים
|
מעבירים את הסירופ שהתבשל למחבת ,מפזרים בו את הפרוסות תפוזים ומבשלים בעדינות כ 15 דקות עד שהם מזוגגות ומבריקות.
בזמן הזה מכינים את העוגה:
אופן ההכנה של העוגה היא כמו הכנת עוגת הלימון,המצרכים נכנסים באותו הסדר ורק מוסיפים את התפוז המרוסק.
- מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר לכמה דקות.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שכל אחת נבלעת לגמרי.
- מוסיפים חצי מהשמנת החמוצה ומערבבים, מוסיפים חצי מהתפוז המרוסק ומערבבים,מוסיפים חצי מהקמח ומערבבים...ואז את החצי השני של השמנת,חצי שני של התפוז המרוסק ובסוף החצי השני של הקמח לערבוב מאוד קצר.
- לאחר שהברשנו את התבנית בחמאה ופיזרנו עליה סוכר ,מסדרים את פרוסות התפוזים המסוכרות בתחתית התבנית כמו רעפים. יוצקים מעל את תערובת העוגה ואופים כ 50 דקות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות, עד שהעוגה יציבה לגמרי.
- מצננים והופכים על צלחת הגשה.
|
העוגה כולה "מקורמלת"! |
|
|
נראה מעניין!
השבמחקמה גודל התבנית?
מומלץ 26 ס"מ ,נראה לי ששלי יותר מזה 28 ס"מ,העוגה פשוט יצאה פחות גבוהה.
השבמחקאשמח לדעת איך יצאה :)
נראה מצוין!
השבמחקיש אפשרות להפוך לפרווה?
תודה!
היי,כן בטח אפשר להחליף את החמאה במחמאה ואת השמנת חמוצה בחלב סויה באותן כמויות.
השבמחקאני לא ניסיתי את המתכון הזה בגירסה הפרווה שלו אבל זה מה שבדרך כלל עושים.
יש שם לאנונימי?
:-)
שתינו חשבנו תפוזים:-))
השבמחקיפה שלך יקירתי....
חיה.
כן אה!בדיוק ראיתי את העוגת תפוזים וקוקוס שהכנת!
השבמחקמרשימה מאוד!
הגבתי שם בבלוג שלך אבל הייתה הודעה שאמרה שהתגובה תתפרסם רק לאחר אישור אז אני לא יודעת אם את רואה אותה...
ווואוו עוגה מרשיייייימה ! חייבת לנסות אותה!
השבמחקשלי עכשיו בתנור, אעדכן בהמשך, בהצלחה לי
השבמחק