הנה מתכון לא מסובך וטעים למעמולים עם תמרים ואגוזים.
מה שכן,הפיניש שלהם ז"א הגילגול,מילוי ועיצוב לוקח קצת זמן...אבל בשבילי זה כמו ריפוי בעיסוק...מה רע בלשבת בספה בערב עם כוס תה,מול סרט טוב ותוך כדי לעצב מעמולים?
J
החומרים לכ30 עוגיות:
לבצק:
-180 גרם קמח
-50 גרם סולת
-חצי כפית אבקת אפייה
-30 גרם סוכר
80 גרם חמאה
50 מ"ל שמן
-45 מ"ל מים
-כמה טיפות מי זהר (לא חובה)
למילוי:
100 גרם תמרים מגולענים
20 גרם חמאה
חצי כפית קינמון
כמה טיפות מיי זהר (לא חובה)
2 כפות אגוזים טחונים דק
אופן ההכנה:
- שמים את כל החומרים של הבצק בקערת המערבל ולשים לבצק אחיד
- יוצרים בערך 30 כדורי בצק (בערך 20 גרם לכדור)
- לשים יחד את כל חומרי המילוי ויוצרים כדורים קטנים כמספר כדורי הבצק.
- ממלאים כל כדור בצק בכדור תמרים,סוגרים ובעזרת מצבט ליצור צורות.
- אופים כ20 דקות ב180 מעלות חום.
- מפזרים אבקת סוכר ומצננים (שומרים בכלי אטום).
הבצק המוכן |
אחרי עיצוב...
|
מעמולים לפני אפיה... |
מעמולים מוכנים! |
מעמול תמרים מוכן
כמה זמן המעמולים נשמרים? האם יש לאפסן במקרר?
השבמחקאפשר להקפיא עד דלא ידע
מחקבלי בעיה וכשמוציאים לפזר אבקת סוכר
אפשר להקפיא בלי בעיה וכשרוצים לאכול מוציאים ומוסיפים אבקת סוכר
מחקאפשר להקפיא להרבה זמן
מחקהי סליחה על התשובה המאוחרת :)
השבמחקאין צורך לשמור את המעמולים במקרר, יש לאחסן אותם בקופסה סגורה הרמטית עד שבוע ימים
ניסיתי את המתכון יצא פשוט מעולה!!!
השבמחקאיזה כיף לשמוע:)
השבמחקתודה!
מתכון פשוט שיוצא מעולה!!
השבמחקצריך לשים את הבצק "לנוח" מעט או שניתן ישר לעשות ממנו כדורים?
השבמחקהיי,
השבמחקמצטרפת לשאלה מלעמלה,
האם צריך לתת לבצק לנוח? אם כן בחוץ או במקרר?
היי
השבמחקרציתי לדעת כמה זה בכוסות 50 גר' סולת?
(לפי כוס של 240 מ"ל)
היי,
השבמחק50 ג זו כמות קטנה...אני לא יודעת בדיוק כמה זה ייצא "בכוסות" אבל אם אין משקל בבית (נו נו נו!) זה 4 כפות +_.
בהצלחה:)
האם מדובר על תמצית מי זוהר? כיצד ניתן להמיר למי ורדים או תמצית ורדים?
השבמחקתודה
המעמולים יצאו מעוליייםםםם
השבמחקמתכון מוצלח ביותר, יצאו מעמולים נימוחים וטעימים מאוד כך ש"נאלצתי" להכין שוב למחרת :)
השבמחקמחכה למתכונים נוספים.
באיזה סולת משתמשים? רגיל או עבה?
השבמחקתודה