מתכון עוגת לימון בחושה - השבוע פנתה אליי דרך הבלוג, אחת מהקוראות שהיא גם קרובת משפחה שלי וביקשה ממני מתכון לעוגת לימון ה"אולטימטיבית".
אני אשתחצן אם אני אגיד שהיא ה"אולטימטיבית" אבל מה שכן היא מנצחת (הכל עניין של נקודת מבט... )J
אז למרות שהילדים בחופש ולא היה פשוט להכין את העוגה וגם לתת להם להדליק ולכבות את ה kitchen aid ולשבור את הביצים... ותוך כדי גם לצלם כל שלב הכנת העוגה בשביל הפוסט...אבל למרות הכל יצאה נפלאה בטעם לימוני משגע!
העוגה עצמה עוגה בחושה ויש לזכור שני דברים על מנת שתצא אוורירית ונימוחה:
1-יש להוציא את כל החומרים לטמפרטורת החדר לפחות חצי שעה לפני ההכנה.
2-אחרי הוספת הקמח הערבוב צריך להיות מינימלי (לא לפתח את הגלוטן שבקמח) ואז העוגה תהיה כבדה יותר
החומרים:
200 ג' חמאה רכה
200 ג' סוכר
200 ג' ביצים (4 לארג')
200ג' שמנת חמוצה או רוויון
200 ג' קמח תופח
2 לימונים (אחד לעוגה ואחד לסירופ)
סירופ להרטבת העוגה:60 ג' סוכר,100 מ"ל מיים,מיץ מלימון אחד.
אופן ההכנה:
לאחר שהוצאנו ושקלנו את כל החומרים:
מתחילים את הקרמאג' (הקצפת החמאה) |
מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף... |
זו התוצאה. |
את מלכה!!!!
השבמחקאני בהחלט הולכת לנסות מחר
תודה רבה :-)
"בוחשת" מתחילה
תודה תודה!
השבמחקמקווה שנתתי לך כמה טיפים ושתצליחי בבחושות!אין שום סיבה שלא!
עדכני אותי איך יצא...
יופי של עוגה.
השבמחקכיף על ההנחיות המדויקות...
חיה.
נראה מצוין!
השבמחקיש מצב לפרווה, איכשהו????
ת ו ד ה
הכנתי!
השבמחקיצא מעולה, אבל זה יצא עוגת גבינה נחמדה ולא עוגת לימון מנצחת.
הייתי משנה את הכותרת.
עוגה מקסימה! גם בלי הסירופ סוכר....
השבמחקאצלי אכלו אותה עוד חמימה...
מתכון נפלא! השתמשתי בשמנת 27%, האם יכולתי לוותר בהתאם על חלק מהחמאה? הכנתי חלק מהבלילה כמיני מאפינס חמודים, ויצא טעים ממש!
השבמחקהאם אפשר להחליף את החמאה בשמן?
השבמחקהיי,
השבמחקאפשר להחליף את החמאה בשמן אך העוגה תצא שונה.
יש להתחיל בהקצפה של הביצים עם הסוכר ואז להמשיך...קמח ושמן לסירוגין
בהצלחה :)
אפשר גם להשתמש ביוגורט במקום הרוויון...
השבמחק