אהלן,
למרות שבמקור בלוג זה מוקדש לאפיה, החלטתי לאחר התייעצות כמובן :) גם לשלב בו מתכונים קלים של אוכל ולשתף אתכם.
לרוב יהיו אלה מתכונים קלילים, עם הרבה ירקות ובעיקר חלביים...
מכיוון שבישול דורש פחות דיוק ושלבים מאשר אפיה כל פוסט ילווה בתמונה אחת בלבד של התוצר הסופי (ולא תמונות של התהליך כמו עם העוגות )
כל מתכון שאני כותבת הוא מתכון שניסיתי אותו וגם כמובן טעמתי!
מקווה שתהנו וכמובן שאתם מוזמנים להגיב בדף הפייסבוק שלי או כאן בתגובות ולשתף אותי אם גם אתם הכנתם את המתכון !
אז בשביל המתכון הראשון אתחיל עם גראטן קישואים נהדר, שיכול להיות ליווי מצויין למנה של דגים או גם כמנה עיקרית צמחונית וחלבית כשהוא מלווה בסלט ירוק טוב.
מתכון לגראטן קישואים ואורז עם גבינה בולגרית עיזים:
החומרים:
150ג אורז
1ק"ג קישואים מסוג זוקיני (הירוק הכהה)
3 ביצים
100 ג גבינה בולגרית עזים
200 מ"ל שמנת לבישול
300 מ"ל מרק עוף (300 מ"ל מים רותחים + כף אבקת מרק עוף פרווה)
קצת כמון
מלח ופילפל
אופן ההכנה:
1- משרים את האורז במרק עוף לכמה דקות.
2-בזמן הזה שוטפים את הקישואים ומגרדים אותם עם פומפיה (לא לקלף אותם).
3-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם השמנת ומתבלים בכמון מלח ופילפל.
4-מוסיפים את תערובת הביצים לקישואים ומערבבים בעדינות.
5-מפוררים את הגבינה ומוסיפים .
6-ולבסוף מוסיפים את האורז (עם הנוזלים).
7-שופכים את התערובת לתבנית פיירקס (או אחר) ,אפשר גם בתבניות קטנות אישיות (כמו בתמונה) ומכניסים לתנור לכ40 דקות בחום של 180 מעלות או עד שהגראטן מזהיב מלמעלה.
Bon Appetit :)
למרות שבמקור בלוג זה מוקדש לאפיה, החלטתי לאחר התייעצות כמובן :) גם לשלב בו מתכונים קלים של אוכל ולשתף אתכם.
לרוב יהיו אלה מתכונים קלילים, עם הרבה ירקות ובעיקר חלביים...
מכיוון שבישול דורש פחות דיוק ושלבים מאשר אפיה כל פוסט ילווה בתמונה אחת בלבד של התוצר הסופי (ולא תמונות של התהליך כמו עם העוגות )
כל מתכון שאני כותבת הוא מתכון שניסיתי אותו וגם כמובן טעמתי!
מקווה שתהנו וכמובן שאתם מוזמנים להגיב בדף הפייסבוק שלי או כאן בתגובות ולשתף אותי אם גם אתם הכנתם את המתכון !
אז בשביל המתכון הראשון אתחיל עם גראטן קישואים נהדר, שיכול להיות ליווי מצויין למנה של דגים או גם כמנה עיקרית צמחונית וחלבית כשהוא מלווה בסלט ירוק טוב.
מתכון לגראטן קישואים ואורז עם גבינה בולגרית עיזים:
החומרים:
150ג אורז
1ק"ג קישואים מסוג זוקיני (הירוק הכהה)
3 ביצים
100 ג גבינה בולגרית עזים
200 מ"ל שמנת לבישול
300 מ"ל מרק עוף (300 מ"ל מים רותחים + כף אבקת מרק עוף פרווה)
קצת כמון
מלח ופילפל
אופן ההכנה:
1- משרים את האורז במרק עוף לכמה דקות.
2-בזמן הזה שוטפים את הקישואים ומגרדים אותם עם פומפיה (לא לקלף אותם).
3-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם השמנת ומתבלים בכמון מלח ופילפל.
4-מוסיפים את תערובת הביצים לקישואים ומערבבים בעדינות.
5-מפוררים את הגבינה ומוסיפים .
6-ולבסוף מוסיפים את האורז (עם הנוזלים).
7-שופכים את התערובת לתבנית פיירקס (או אחר) ,אפשר גם בתבניות קטנות אישיות (כמו בתמונה) ומכניסים לתנור לכ40 דקות בחום של 180 מעלות או עד שהגראטן מזהיב מלמעלה.
גראטן קישואים ואורז |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה