מתכון לחמניות בריוש עם שוקולד
אני מחזיקה באופן קבוע בבית משהו כמו 10 קילו קמח ו10 קילו סוכר...ועם הפסח המתקרב צריך כבר להתחיל לדלל את המלאי.
את ההשראה של הלחמניות האלה קיבלתי מהבלוג היפה הזה http://piroulie.canalblog.com/ שכבר הזכרתי פה באחד הפוסטים שלי... עם כי עשיתי מספר שינויים משלי בכמות הסוכר והשמן לדוגמה.
לא מדובר בבצק בריוש בדיוק אבל הנוכחות הגבוהה יחסית של הביצים והחמאה מזכירה קצת את הטעם.
אז יאללה למתכון
חומרים לכ25 לחמניות:
1 ק"ג קמח
2 וחצי כפות שמרים יבשים
כף מלח
200 ג סוכר (כוס1)
2 ביצים
100 ג חמאה מומסת
500 מ"ל מים (ועוד קצת לפי הצורך)
קוביות שוקולד מריר או מקלות שוקולד המיועדות למילוי קרואסנים (בחנויות מתמחות)
סוכר גבישי (לא חובה)
אופן הכנה:
1-מנפים בקערת המערבל את כל היבשים (קמח,מלח,סוכר,שמרים)
2-יוצרים שקע בקמח ושופכים את הנוזלים(מים,ביצים,חמאה)
3-לשים את הבצק כ5 דקות עד שהוא חלק ואחיד.
4-מתפיחים את הבצק בתוך קערה משומנת טיפה ומכוסה בניילון נצמד עד שהבצק הכפיל את הנפח שלו.
5-מחלקים את הבצק לכ24 כדורים ומרדדים (ראו תמונה),מוסיפים את השוקולד ומגלגלים את הבצק סביב השוקולד.
6-מתפיחים את הלחמניות כ45 דקות לפני האפייה.
7-מברישים בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי (לא חובה)
ואופים כ15-20 דקות בחום של 190 מעלות.
תהנו :)
מתכונים דומים:
מתכון לבריוש
לחמניות שומשום
בצק שמרים
מתכונים לעוגות
אני מחזיקה באופן קבוע בבית משהו כמו 10 קילו קמח ו10 קילו סוכר...ועם הפסח המתקרב צריך כבר להתחיל לדלל את המלאי.
את ההשראה של הלחמניות האלה קיבלתי מהבלוג היפה הזה http://piroulie.canalblog.com/ שכבר הזכרתי פה באחד הפוסטים שלי... עם כי עשיתי מספר שינויים משלי בכמות הסוכר והשמן לדוגמה.
לא מדובר בבצק בריוש בדיוק אבל הנוכחות הגבוהה יחסית של הביצים והחמאה מזכירה קצת את הטעם.
אז יאללה למתכון
חומרים לכ25 לחמניות:
1 ק"ג קמח
2 וחצי כפות שמרים יבשים
כף מלח
200 ג סוכר (כוס1)
2 ביצים
100 ג חמאה מומסת
500 מ"ל מים (ועוד קצת לפי הצורך)
קוביות שוקולד מריר או מקלות שוקולד המיועדות למילוי קרואסנים (בחנויות מתמחות)
סוכר גבישי (לא חובה)
אופן הכנה:
1-מנפים בקערת המערבל את כל היבשים (קמח,מלח,סוכר,שמרים)
2-יוצרים שקע בקמח ושופכים את הנוזלים(מים,ביצים,חמאה)
3-לשים את הבצק כ5 דקות עד שהוא חלק ואחיד.
4-מתפיחים את הבצק בתוך קערה משומנת טיפה ומכוסה בניילון נצמד עד שהבצק הכפיל את הנפח שלו.
5-מחלקים את הבצק לכ24 כדורים ומרדדים (ראו תמונה),מוסיפים את השוקולד ומגלגלים את הבצק סביב השוקולד.
6-מתפיחים את הלחמניות כ45 דקות לפני האפייה.
7-מברישים בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי (לא חובה)
ואופים כ15-20 דקות בחום של 190 מעלות.
יבשים+נוזלים מוכנים ללישה... |
הנה זה הצורה ...ומגלגלים... |
לפני אפיה... |
לחמניות בריוש עם שוקולד. |
תהנו :)
מתכונים דומים:
מתכון לבריוש
לחמניות שומשום
בצק שמרים
מתכונים לעוגות
merci pour le lien vers mon blog
השבמחקtes petits pains sont magnifiques
היי,
השבמחקרציתי לשאול אם זה בסדר לחלק הכל בשתיים פשוט אם אני עושה חצי מהכמות?