אתמול בצהריים התחשק לי להכין לחם ...אביתר ואני התחלנו להוציא קמח ומלח שמרים וכל מה שצריך...
אני שקלתי את החומרים ואביתר ניפה את הכל לקערת המערבל .
הוא תמיד מתלהב לראות איך מכל זה נוצר "כדור".
(אביתר הוא בני בן ה 3)
ואני גיליתי שעשיית לחם זה בבערך כמו כשיש תינוק בן חודש בבית - מתי התחיל לתפוח? מתי לחזור להוציא את האוויר? עד מתי התפיחה השנייה?כמה זמן לאפות? הכל מסביב לשעון:)
אז הנה לכם מתכון קל וטעים ללחם יוגורט ביתי
טבעת יוגורט:
החומרים:
600 ג קמח לבן
1 וחצי כפית מלח
1כף סוכר
1 כף אבקת גלוטן (לא חובה אבל מומלץ)
1 כף וחצי שמרים יבשים
1 גביע יוגורט (הפעם השתמשתי באשל ויצא מעולה)
1/2 כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
1-מנפים את כל החומרים היבשים (קמח, גלוטן, מלח, סוכר ושמרים) לקערת המערבל.
2-מוסיפים את היוגורט ואת המים ולשים כ-10 דקות במהירות איטית עד שהבצק נהיה רך וגמיש.
3-מעבירים לקערה קומחת ומכסים (אני מכניסה את הקערה עצמה לשקית ניילון וסוגרת-מתפיחים לכשעה שעה וחצי.
4-מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו עוד קצת כדי להוציא ממנו את האוויר,יוצרים כדור יפה ומשטחים אותו קצת.ובעזרת האצבע יוצרים חור באמצע הכדור ומרחיבים בהדרגה את הטבעת שנוצרה עד שהיא מגיעה לקוטר של כ25 ס"מ והחור בקוטר כ15 ס"מ. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים שנים כ40 דקות (מכוסה בובן).
5-מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) .זורים קצת קמח על הכיכר וחורצים בו חריצים.
6-אופים כ30 דקות עד שהכיכר משחימה.
את הלחם אכלנו בעודו חם מהתנור מלווה ברצועות סלמון מעושן וגבינת שמנת פילדלפיה, היה מעולה!
פוסטים דומים
אני שקלתי את החומרים ואביתר ניפה את הכל לקערת המערבל .
הוא תמיד מתלהב לראות איך מכל זה נוצר "כדור".
(אביתר הוא בני בן ה 3)
ואני גיליתי שעשיית לחם זה בבערך כמו כשיש תינוק בן חודש בבית - מתי התחיל לתפוח? מתי לחזור להוציא את האוויר? עד מתי התפיחה השנייה?כמה זמן לאפות? הכל מסביב לשעון:)
אז הנה לכם מתכון קל וטעים ללחם יוגורט ביתי
טבעת יוגורט:
החומרים:
600 ג קמח לבן
1 וחצי כפית מלח
1כף סוכר
1 כף אבקת גלוטן (לא חובה אבל מומלץ)
1 כף וחצי שמרים יבשים
1 גביע יוגורט (הפעם השתמשתי באשל ויצא מעולה)
1/2 כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
1-מנפים את כל החומרים היבשים (קמח, גלוטן, מלח, סוכר ושמרים) לקערת המערבל.
2-מוסיפים את היוגורט ואת המים ולשים כ-10 דקות במהירות איטית עד שהבצק נהיה רך וגמיש.
3-מעבירים לקערה קומחת ומכסים (אני מכניסה את הקערה עצמה לשקית ניילון וסוגרת-מתפיחים לכשעה שעה וחצי.
4-מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו עוד קצת כדי להוציא ממנו את האוויר,יוצרים כדור יפה ומשטחים אותו קצת.ובעזרת האצבע יוצרים חור באמצע הכדור ומרחיבים בהדרגה את הטבעת שנוצרה עד שהיא מגיעה לקוטר של כ25 ס"מ והחור בקוטר כ15 ס"מ. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים שנים כ40 דקות (מכוסה בובן).
5-מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) .זורים קצת קמח על הכיכר וחורצים בו חריצים.
6-אופים כ30 דקות עד שהכיכר משחימה.
את הלחם אכלנו בעודו חם מהתנור מלווה ברצועות סלמון מעושן וגבינת שמנת פילדלפיה, היה מעולה!
פוסטים דומים
גם לחם וגם פעילות משותפת:)
השבמחקנראה מעולה!
היי שירי,
השבמחקבדיוק כך :)