ביום רביעי האחרון (6.04.2011) הוזמנתי לסדנת טאפאס מטעם מלונות דן .הערב נערך במלון דן אכדיה בהרצליה,מלון שיושב ממש על חוף הים (הנוף ממש ממש מדהים).
על האוכל באותו ערב היה אחראי השף אריק פורט , שהגיש לנו מנות אשר כולם התבססו על מוצרים מקוריים ועונתיים.מנות מסורתיות שהוגשו בצורה מודרנית.
פתחנו את הערב בקבלת פנים מול השקיעה ...
שקיעה אל מול המלון
לאחר מכן התכנסנו כולם ...
השף פתח בכמה מילים בנושאי הטאפאס וגישתו עליו:
תוכלו לשמוע את דבריו פה...
ואז הגענו לחלק שכולנו חיכינו לו , בואו נהיה כנים עם עצמנו...:),האוכל!
כי לדבר על אוכל זה אולי מעניין אבל כל עוד האוכל לא מגיע לצלחת אי אפשר באמת להגיד אם טעים או לא ...
המנות הראשונות הוגשו באמצעות עמדות להרכבה עצמית ,היו שלוש עמדות טעימות ומגוונות:
עמדה של כיסונים עם בשר,עמדה של סנדוויצ'ים טוניסאים (יאמי יאמי!) ועמדה של קרפציו בקר.
אני אישית התחברתי יותר ל"קטע" הטוניסאי :)
הנה כמה תמונות שאני צילמתי מהעמדות (יש גם כמה תמונות שצולמו ע"י דפני "מטבחונט" ) כשאני הייתי עסוקה בלטעום את כל זה!
עמדת כיסונים מודרניים עם בשר |
עמדת סנדוויץ' טוניסאי בהרכבה עצמית |
עמדת קרפציו בקר |
בנוסף הוגשו לשולחן עצמו מנות טעימות נוספות כמו פלפל קלוי עם אנשובי, כרובית בטחינה (את הכרובית הכנתי אחרי זה לשבת-אחלה מנה!),גם היו טוסטים כאלה קטנים עם כבד קצוץ מוגש עם חצי ביצה קשה ( רעיון מצויין לארוחת סדר פסח רק בלי הלחם כמובן- אפשר עם מצה).
פלפל קלוי עם אנשובי |
כבד קצוץ בגישה חדשנית |
קרפציו סלמון |
ואם עדיין לא היה לנו מספיק אז הגיעו המנות העיקריות:
שיפודי פרגית על קנה של סוכר (סה"כ פרגית אתם בטח חושבים אבל הכל פה בהגשה והאמת שהמתיקות של הקנה סוכר נתן טעם נהדר לפרגית),כתוספת הגישו מיני ארטישוק (ארטישוק איטלקי) (ממש ממש מעולה,אני בכלל חולת ארטישוק אבל פעם ראשונה שאכלתי כאלה טעימים!)
פרגית על קני סוכר (טעייייים)
|
מיני ארטישוק איטלקי (אוכלים הכל כמו שזה!) |
ולבסוף הוגשו כמה קינוחים אישיים ופירות
היה באמת ערב מקסים עם אנשים חדשים ומקסימים שהכרתי, אני מאוד מקווה שהצלחתי להעביר בכמה מילים ובכמה תמונות את האווירה ואת הטעם של הדברים. אני לקחתי משם כמה רעיונות למנות טעימות שבהחלט אפשר לעשות בבית !
תודה רבה למלונות דן על היוזמה המבורכת :)
פלטת פירות |
קינוחים... |
תודה רבה למלונות דן על היוזמה המבורכת :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה