עוגת שמרים קקאו בבקה - מתכון לעוגת שמרים שוקולד
מה יותר טוב מעוגת שמרים טובה עם כוס קפה טוב ליום שבת בבוקר?
הפעם לא היה לי פרג אז עשיתי עם קקאו אבל אצלנו (במיוחד אצל שמעון בעלי היקר) פרג הוא המילוי האהוב, מבטיחה ששבוע הבא יהיה פרג :)
אז הנה מתכון מאפה שמרים שוקולד
החומרים לעוגת שמרים גדולה (אני עשיתי שתיים בינוניות)
500 ג' קמח
20 ג' שמרים יבשים
100 ג' חמאה רכה מאוד
150 מ"ל חלב
2 ביצים
75 ג' סוכר
חצי כפית מלח
אופן ההכה:
1-חותכים את החמאה לקוביות
2-מכניסים למערבל עם וו לישה את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה ולשים לבצק אחיד.
3-מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה תוך כדי לישה ולשים כ6 דקות.
4-מתפיחים מעט בחוץ ומעבירים להתפחת לילה במקרר.
5-מעצבים לצורה הרצוייה ומתפיחים שוב כחצי שעה ,מברישים בביצה טרופה.
6-אופים כ40 דקות (תלוי בגודל המאפה) ב180 מעלות.
אני עשיתי שתי גלילות עם מילוי קקאו (אבל בהחלט ניתן להחליף לכל מילוי אחר אהוב כמו פרג, קינמון, קרם פטיסייר, קרם שוקולד...)
חומרים למילוי הקקאו:
כוס סוכר
רבע כוס קקאו
כפית קינמון
100 ג חמאה מומסת
מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים לשני מלבנים, מברישים כל מלבן בחמאה מומסת ומפזרים אליהם את תערובת הקקאו.
מגלגלים את שני המלבנים לשתי רולדות ומפתלים לצורת בורג.
מעבירים לתבנית, מתפיחים מברישים בביצה ואופים.
בתאבון :) ובהצלחה
אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו
מתכונים נוספים גם עם שוקולד:
ביסקוטי שוקולד
מקרון שוקולד
עוגת שמרים שוקולד
עוגת מוס שוקולד
טארט שוקולד
טארטלט שוקולד
מתכונים לעוגות
בצק שמרים
מה יותר טוב מעוגת שמרים טובה עם כוס קפה טוב ליום שבת בבוקר?
הפעם לא היה לי פרג אז עשיתי עם קקאו אבל אצלנו (במיוחד אצל שמעון בעלי היקר) פרג הוא המילוי האהוב, מבטיחה ששבוע הבא יהיה פרג :)
אז הנה מתכון מאפה שמרים שוקולד
החומרים לעוגת שמרים גדולה (אני עשיתי שתיים בינוניות)
500 ג' קמח
20 ג' שמרים יבשים
100 ג' חמאה רכה מאוד
150 מ"ל חלב
2 ביצים
75 ג' סוכר
חצי כפית מלח
אופן ההכה:
1-חותכים את החמאה לקוביות
2-מכניסים למערבל עם וו לישה את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה ולשים לבצק אחיד.
3-מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה תוך כדי לישה ולשים כ6 דקות.
4-מתפיחים מעט בחוץ ומעבירים להתפחת לילה במקרר.
5-מעצבים לצורה הרצוייה ומתפיחים שוב כחצי שעה ,מברישים בביצה טרופה.
6-אופים כ40 דקות (תלוי בגודל המאפה) ב180 מעלות.
אני עשיתי שתי גלילות עם מילוי קקאו (אבל בהחלט ניתן להחליף לכל מילוי אחר אהוב כמו פרג, קינמון, קרם פטיסייר, קרם שוקולד...)
חומרים למילוי הקקאו:
כוס סוכר
רבע כוס קקאו
כפית קינמון
100 ג חמאה מומסת
מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים לשני מלבנים, מברישים כל מלבן בחמאה מומסת ומפזרים אליהם את תערובת הקקאו.
מגלגלים את שני המלבנים לשתי רולדות ומפתלים לצורת בורג.
מעבירים לתבנית, מתפיחים מברישים בביצה ואופים.
עוגת שמרים |
אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו
מתכונים נוספים גם עם שוקולד:
ביסקוטי שוקולד
מקרון שוקולד
עוגת שמרים שוקולד
עוגת מוס שוקולד
טארט שוקולד
טארטלט שוקולד
מתכונים לעוגות
בצק שמרים
מה מפוזר על העוגה למעלה??
השבמחקהיי,
השבמחקחחח...זה סוכר גבישי (ניתן לקנות בחנויות מתמחות)
האמת שכבר שאלו אותי...חלק חשבו בצל...או מלח גס!:)