עוגיות מקרון שוקולד



 מתכון מקרון שוקולד


מקרונים שוקולד

חומרים לכ-40 מקרונים :

לגנאש (מילוי שוקולד):
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • כף סוכר
  • 250שוקולד מריר
  • 40ג חמאה

למרנג:
  • 185 ג אבקת סוכר
  • 185 ג שקדים טחונים
  • 30 ג קקאו
  • 50 מ"ל מיים
  • 200 ג סוכר
  • פעמיים 75 ג חלבונים(כ 5 חלבונים) חלק מקציפים וחלק לא.
  • טיפה צבע מאכל אדום


אופן הכנה:

קודם מכינים את הגנאש:

  1. מרתיחים את השמנת עם כף סוכר 

2-מגרדים את השוקולד בקערה

3-מוסיפים חלק מהשמנת החמה לשוקולד ומערבבים (מהאמצע)

4-מוסיפים את כל שאר השמנת החמה ומסיימים לערבב
5-מוסיפים את החמאה ומערבבים

הגנאש מוכן
יש לשמור אותה בטמפרטורת החדר
 
עכשיו מכינים את המרנג:

1-מנפים יחד את הקקאו,אבקת סור ושקים לאבקה כמה שיותר דקה (אפשר לטחון בבלנדר אם רוצים)
שומרים בקערה.

2-מתחילים לבשל את הסוכר עם המים...(רוצים להגיע ל 118 מעלות)
3-בינתיים  רק מכניסים את ה75 ג חלבונים למיקסר...

כשהסוכר מגיע ל114 מעלות..
4-מתחילים להקציף את החלבונים לדקה...


5-ואז מוסיפים את הסוכר שהגיע ל 118 מעלות על דופן הקערה ולאט שלא ישפריץ מסביב
6-ממשיכים להקציף ולקרר את המרנג עד שמגיעים למרקם מבריק וסמיך.
7-מוסיפים את ה75 ג חלבונים הנותרים לתערובת השקדים ...

8-ומערבבים

9-עכשיו מערבבים את שתי התערובות יחד בעדינות
10-מוסיפים את הצבע מאכל האדום...לא זה לא דם!

11-מזלפים עיגולים של כ4 ס"מ

12-ומכניסים לתנור מחומם מראש על 170 מעלות טורבו ל10-12 דקות כאשר מסובבים את התבנית באמצע האפייה.
יצאו...נותנים להתקרר

13-הופכים חצי מכל הכמות...

ומזלפים פנימה את הגנאש וסוגרים...



קבלו!

אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו

מתכונים נוספים עם שוקולד:
ביסקוטי שוקולד 
עוגת שמרים שוקולד 
עוגת מוס שוקולד 
טארט שוקולד 
טארטלט שוקולד 

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

10 תגובות:

  1. משגע !!!
    איזה מקרונים מדהימים
    ואיזה תמונות עם הסברים נפלאים.
    תודה רבה.

    השבמחק
  2. היי בוקר טוב!
    תודה רבה!אני שמחה שאהבת את הפוסט.
    תשתפי אותי אם ייצא לך להשתמש במתכון!
    יום נפלא מלא במקרונים!

    השבמחק
  3. מה עושים אם אין מדחום לסוכר??

    השבמחק
  4. היי רותם,
    או שקונים אחד...:)
    או שמכינים את המרינג בדרך אחרת ללא בישול הסוכר -זה נקרא אז מרינג צרפתי וכבר לא מרינג איטלקי.
    השעה עכשיו מאוחרת אז מחר אני אעלה פוסט למרינג הצרפתי.
    בינתיים שיהיה לילה טוב!

    השבמחק
  5. הי רותם, הנה הדרך להכין את המרנג ללא מד חום
    http://www.ibake.co.il/2010/12/french-meringue.html
    כל שאר המתכון נשאר אותו הדבר.
    עדכני איך יצא :)

    השבמחק
  6. היי, אם אני אטחן את השקדים במעבד מזון הם יהפכו למשחה ולא לאבקה, השאלה אם זה בסדר או שעדיף לקנות אבקת שקדים ( שזה בטוח יותר יקר)

    השבמחק
  7. היי,
    רוב הזמן אני משתמשת בשקדים שאני בעצמי טוחנת ומנפה אחר כך כשאני צריכה למתכון...כשמשתמשים בכמויות אז זה יותר משתלם.
    בקיצור,לא חייבים להשתמש באבקת שקדים קנויה,אם יש לך מעבד מזון טוב שטוחן דק אז זה מספיק.
    בהצלחה :)

    השבמחק
  8. היי! יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן (אני משתדלת לא להשתמש במרגרינה) ואת השמנת מתוקה בשמנת פרווה? אני בטוחה שזה ייצא פחות טעים, אבל אני מחפשת קינוח פרווה, ומנסיון עבר עם מתכונים מהבלוג שלך אני קודם כל מחפשת פה(:

    השבמחק
  9. יצא מושלם! וזאת פעם ראשונה שניסיתי להכין מקרונים. ממש כמו בתמונות. וכל מי שטעם אמר שזה משהו! המון תודה. בדקתי הרבה מתכונים והרבה מדריכים באינטרנט לפני שבחרתי במדריך שרשמת.

    רציתי לשאול: במידה ואני מעוניין להכין מקרון רגיל ללא קקאו. מה היחס של הכמויות?
    האם פשוט להוסיף 15 גרם גם לאבקת סוכר ועוד 15 לשקדים?

    השבמחק
  10. תמונות יפות שעושות הרבה חשק

    השבמחק